Ήδη διαθέσιμες, ακόμη και στο ελληνικό κοινό, είναι πολλαπλές streaming υπηρεσίες (υπηρεσίες συνεχούς ροής, όπως ονομάζονται), οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθήσει ταινίες και σειρές στον υπολογιστή, το κινητό ή την τηλεόρασή του, συνήθως έναντι κάποιας μηνιαίας αμοιβής.

Η Google δεν έχει πάρει μέρος ακόμη στην παραπάνω αγορά, όμως παρόλα αυτά διαθέτει, μέσω του Google Play Movies, ταινίες και σειρές προς αγορά ή ενοικίαση. Η απαγορευτική τιμή τους δεν δελεάζει κανέναν χρήστη από τη στιγμή, καθώς μπορεί κάποιος με το ίδιο αντίτιμο να έχει πολλαπλάσια μεγαλύτερο περιεχόμενο στις παραπάνω υπηρεσίες, όμως φαίνεται ότι η Google θα ακολουθήσει τελικά έναν άλλο δρόμο για να πάρει το μερίδιό της.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το XDA-Developers, ανακαλύφθηκε κώδικας σε μια δοκιμαστική έκδοση του Google Play Movies, που αναφέρει ότι θα έρθουν εκατοντάδες ταινίες δωρεάν με την προσθήκη “μόνο μερικών διαφημίσεων”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αν τελικά η Google ενσωματώσει όντως ένα τέτοιο σύστημα, ενδεχομένως να δει αύξηση στην κίνηση του Google Play Movies & TV και οι χρήστες να βρουν έναν νέο τρόπο να απολαμβάνουν το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση ακόμη, αλλά ίσως δούμε σύντομα κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης