Η Oracle κατάφερε και εξασφάλισε μια συμφωνία που καλύπτει τις δραστηριότητες της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, TikTok της ByteDance, στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal (WSJ), σημειώνοντας ότι η αμερικανική και η κινεζική εταιρεία θα συνεργαστούν περισσότερο επί ίσοις όροις και όχι υπό το πρίσμα αγοραπωλησίας.

Πληροφορίες της WSJ λένε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την ανταλλαγή σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και δεν ήταν σαφές εάν περιλαμβάνεται λογισμικό AI, ενώ η South China Morning Post ανέφερε ότι η ByteDance αποφάσισε να μην πουλήσει ή να μεταφέρει αλγόριθμους του TikTok.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε τον περασμένο μήνα νέους περιορισμούς στις εξαγωγές των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και απαιτείται από την ByteDance να εξασφαλίσει άδεια, προτού προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της Oracle, ορισμένοι από τους υπάρχοντες επενδυτές της ByteDance, συμπεριλαμβανομένης της Sequoia Capital και της General Atlantic, θα λάβουν μερίδια στη νέα συνεργασία, όπως αναφέρει η WSJ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση της Oracle θα απαιτήσει έγκριση από τον Λευκό Οίκο και την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων των ΗΠΑ, αν και η WSJ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία καλύπτει τις ανησυχίες για την ασφάλεια δεδομένων που οδήγησαν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει την πώληση των επιχειρήσεων του TikTok στις ΗΠΑ.

Η Microsoft εμφανίστηκε ως πρώτη υποψήφια εταιρεία για αυτήν τη συμφωνία που καλύπτει τις δραστηριότητες της TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τις οποίες η ByteDance φέρεται να κοστολογεί μεταξύ 25 και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η WSJ αναφέρει ότι η ByteDance ενημέρωσε τη Microsoft ότι δεν θα προχωρούσε σε πώληση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης