Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρη την κινητοποίηση στην Κοζάνη σχετικά με ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα μετά τη φήμη που κυκλοφόρησε αργά το πρωί της Τετάρτης σχετικά με έναν Ιάπωνα ασθενή στο νοσοκομείο της Κοζάνης, το γραφείο Τύπου του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το περιστατικό δεν πληροί την εικόνα της νόσου από τον νέο κορωνοϊό και ως εκ τούτου δεν θεωρείται ύποπτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος ήρθε στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα που εργάζονται ως σύμβουλοι στη ΔΕΗ, ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης, αλλά και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε στο Kozanimedia ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος, «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης