Αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας στη χώρα μας, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, για πρώτη φορά στα ελληνικά ιατρικά δεδομένα, συντονίζει τη συνεργασία ξένων και Ελλήνων επιστημόνων για την υλοποίηση μεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού, σε ταυτόχρονη διαδικτυακή σύνδεση με δώδεκα δημόσια νοσοκομεία, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στις 09:00 π.μ. ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ 12:00-13:30μμ.

Το κορυφαίο αυτό ιατρικό γεγονός, όσον αφορά στο χειρουργικό μέρος, θα λάβει χώρα στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, με την τιμητική παρουσία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών και βιολόγων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νορβηγίας (OsloUniversityHospital), με επικεφαλής τον καθηγητή και Δ/ντή Τμήματος Αναπαραγωγικής Ιατρικής PeterZoltan Fedorcsak, Head of Department of Reproductive Medicine, και τους συνεργάτες του Dr GuriB Majak, Dr Thomas Fredrik Thaulow, Mrs MarieIndahl και την Eλληνίδα κα Μαρία Μπίμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tρεις γυναίκες, εκ των οποίων πριν από οκτώ, επτά και πέντε χρόνια αντίστοιχα διαγνώστηκαν με καρκίνο (οι δύο εξ αυτών με καρκίνο μαστού) αποφάσισαν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους τότε, με τη μέθοδο κρυοσυντήρησης ωοθηκικού ιστού, έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα στις θεραπείες τους για την καταπολέμηση του καρκίνου (χειρουργεία, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες).

Σήμερα, και μετά την αποθεραπεία τους, οι γυναίκες αυτές επιστρέφουν για τη μεταμόσχευση του φλοιού των ωοθηκών τους ώστε να προχωρήσουν σε φυσική σύλληψη, κατ’ αρχήν με το δικό τους γενετικό υλικό, που θα παράξουν οι ωοθήκες τους, και ενδεχομένως και με τη συνδρομή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η μια εξ αυτών βρίσκεται σε εμμηνόπαυση, ενώ οι άλλες δύο έχουν διαταραχές κύκλου.

Μπορείτε να παρακολουθήστε την εκδήλωση σε live streaming εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρωτοποριακή αυτή για τη χώρα μας προσπάθεια από Έλληνες γιατρούς και βιολόγους της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, σε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς και βιολόγους του OsloUniversityHospital, μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης ή με τηλεματική ζεύξη οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν, μέσα από συνεχήliveμετάδοσηαπό το χειρουργείο και από την αίθουσα ομιλιών της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ενώ θα ακολουθήσει liveσυζήτηση.

Μία ακόμη πρωτοπορία της σπουδαίας αυτής προσπάθειας είναι ότι θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με αντίστοιχες Κλινικές Δημόσιων Νοσοκομείων, όπου θα συμμετέχουνο κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & Διευθυντής ΜΙΥΑ ΠΓΝ Λάρισας, ο κ. Νικόλαος Παπαριστείδης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διευθυντής ΜΙΥΑ Νοσοκομείου ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο κ. Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Α. “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, ο κ. Γεώργιος Βοργιάς, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής ΕΣΥ, στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά», ο κ. Πέτρος Δρακάκης, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ», ο κ. Κωνσταντίνος Χρονόπουλος, Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Κ. Νοσοκομείου Άργους, ο κ. Παναγιώτης Προβέντζας, Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Κ. Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο κ. Νικόλαος Ασημίνας, Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Κ. Νοσοκομείου Σάμου, ο κ. Γεώργιος Πετράκος, Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Κ. Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο κ. Ευστράτιος Φωτεινός, Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Κ. Νοσοκομείου Χίουμε τονκ. Μάριο Σκαρμούτσο, Επιμελητή Β’, ο κ. Χαρίλαος Κασίμης, Επιμελητής Α’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίποληςμε τον κ. Δημήτριο Κουτσούλη, Επικουρικό Επιμελητήκαι η κ. Αναστασία Αλεξανδράκη, Διευθύντρια Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γ. Κ. Νοσοκομείου Σπάρτης. 

Τη διαδικτυακή συνάντηση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, κύριος Γιώργος Πατούλης.Εκμέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) το συντονισμό έχουν αναλάβει οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πάντος και Κωνσταντίνος Σφακιανούδης, Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με σχόλια και παρεμβάσεις, συζητώντας διαδραστικά με την επιστημονική ομάδα που έχει την ευθύνη της μεταμόσχευσης, αλλά και της διοργάνωσης. Η ίδια δυνατότητα θα παραχωρηθεί και στους δημοσιογράφους που θα συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό για τη χώρα μας ιατρικό γεγονός ενώ είναι ευπρόσδεκτοι για διαζώσης συμμετοχή, τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας του COVID 19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης