Τριχόπτωση: Η Επιστημονική Διάγνωση για μια εξατομικευμένη λύση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, 18:54
Τριχόπτωση: Η Επιστημονική Διάγνωση για μια εξατομικευμένη λύση
Η έγκαιρη διάγνωση της τριχόπτωσης είναι το Α και το Ω για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της αλλά και για την μονιμότητα του αποτελέσματος της θεραπείας. Η σωστή διάγνωση αποτελεί ένα σημαντικό θέμα το οποίο προβληματίζει άντρες και γυναίκες που σε κάποια στιγμή στη ζωή τους ίσως παρατηρήσουν απώλεια τριχών, παραπάνω από το σύνηθες, στο λούσιμο ή στο χτένισμα των μαλλιών. Η εξειδίκευση σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα κάνει τη διαφορά στην ενημέρωση, αλλά και στη τελική απόφαση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Με τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης, ερχόμενος ο ενδιαφερόμενος στη BergmannKord για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έρχεται σε μια πρώτη, ουσιαστική επαφή με τον εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα εκτιμήσει την έκταση του προβλήματος, θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αλωπεκίας και κατ’ επέκταση θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, ώστε να προτείνει τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης.Πριν, λοιπόν, από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την πρόληψη, την ενδυνάμωση ή την αποκατάσταση των μαλλιών είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και πληροφόρηση από τους ειδικούς.

Λόγω της βαρύνουσας σημασίας της, οι ιατρικές ομάδες της ΒergmannΚord προσφέρουνδιάγνωση τριχόπτωσης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή περαιτέρω υποχρέωση, σε όλα τα Επιστημονικά Κέντρα της, ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, για να αποφευχθούν τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις, που ενδέχεται να «καλύψουν» την κατάσταση παροδικά και με αμφίβολα αποτελέσματα, συστήνεται εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, απολύτως προσαρμοσμένη στο προφίλ κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάγνωση της τριχόπτωσης πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο ιατρικό επιτελείοσε προσωπικό ραντεβού, μέσω συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων:

* Κλινική επισκόπηση, καθώς η ιατρική διάγνωση ξεκινάει με λήψη του ατομικού ιατρικού ιστορικού και ακολουθεί μια ολοκληρωμένη επισκόπηση, όπου διακρίνονται τα πολύτιμα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα οποία διαμορφώνουν την κλινική εικόνα του τριχωτού.

* Μικροσκοπική ανάλυσητου τριχωτού και των μαλλιών (MicroscopicHair&ScalpAnalysis), όπου μέσω ειδικής μικροκάμερας, συλλέγονται οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την πυκνότητα, τη γενική κατάσταση της τρίχας και του τριχωτού και ανιχνεύονται τυχόν δυσλειτουργίες, όπως δερματικές παθήσεις, για την εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης.

* Τριχοριζόγραμμα, που περιλαμβάνει παρατήρηση των τριχών μέσω μικροσκοπίου, ώστε να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των τριχών, που βρίσκονται σε αναγενή και καταγενή φάση και να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα στο τριχοθυλάκιο, για τη διάκριση μεταξύ των διαφόρων μορφών αλωπεκίας.

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων από τους εξειδικευμένους ιατρούς της BergmannKord, παρέχει ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες για την εξέλιξη της τριχόπτωσης, την πορεία της εξατομικευμένης θεραπείας που ακολουθείται και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς της, μιας και διατηρείται ιατρικός φάκελος με φωτογραφικό αρχείο από τη κάθε φάση, το οποίο αρχειοθετείται και συγκρίνεται.

Ειδικά στις περιπτώσεις διάγνωσης για τη μεταμόσχευση μαλλιών, πιστοποιούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επέμβασης και καταγράφονται σημαντικές παράμετροι, που θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό του εξατομικευμένου πλάνου μεταμόσχευσης μαλλιών. Η κλινική διαθέτει ιατρικές ομάδες που γνωρίζουν και εφαρμόζουν όλες τις τεχνικές και τις έχουν εφαρμόσει σε περισσότερες από 67.000 περιπτώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Επιστημονικά Κέντρα BergmannKord στο www.kord.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, 18:54