Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν μια σειρά δράσεων για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

  • Δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας μέσω των εταιρειών μελών της ανέλαβε την παρασκευή αντισηπτικών διαλυμάτων για τα νοσοκομεία της χώρας, χωρίς κόστος για το Δημόσιο. Ήδη έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Υγείας 60 τόνοι αντισηπτικών. Η παραγωγή είναι σε εξέλιξη και εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η παράδοση και των υπολοίπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας

Η ΠΕΦ θωρακίζει τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τους, με τη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας. Οι 40 εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ είναι αμερικανικής κατασκευής και ο προηγμένος σχεδιασμός τους επιτρέπει την ευχερέστερη κίνηση των ασθενών και συμβάλλει στη μείωση του χρόνου νοσηλείας. 

Στη δωρεά των 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας, πρωτοστάτησαν οι εταιρείες μέλη της ΠΕΦ: ANFARM, BENNETT, DEMO, ELPEN, FARAN, FREZYDERM, GALENICA, GAP, GENEPHARM, IASIS, INNOVIS, KLEVA, KOPER, MEDICAL PHARMAQUALITY, MEDOCHEMIE, PETSIAVAS, PHARMATHEN, RAFARM, VOCATE και WINMEDICA. 

Ο σκοπός της συγκεκριμένης δωρεάς είναι να αυξηθεί η δυναμικότητα των δημόσιων δομών υγείας σε κλίνες εντατικής θεραπείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Δωρεά φαρμάκων και εξοπλισμού υγειονομικής προστασίας.

Οι εταιρείες μέλη της ΠΕΦ προέβησαν επίσης σε δωρεές:

  • Φαρμάκων στα κοινωνικά φαρμακεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 40 Δήμων σε όλη την Ελλάδα.
  • 60 monitors παρακολούθησης ασθενών σε ΜΕΘ του ΕΣΥ.
  • 500.000 μασκών προστασίας διαφόρων τύπων τύπου προς το ΕΣΥ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Μεγάλων ποσοτήτων γαντιών, οξύμετρων, πιεσόμετρων και απολυμαντικού εξοπλισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αλεξάνδρα».
  • Προστατευτικού εξοπλισμού και ειδών φαρμακείων σε τοπικούς φορείς.

Στις δωρεές αυτές, εκτός από τις παραπάνω αναφερόμενες, συμμετείχαν και οι ακόλουθες εταιρείες μέλη της ΠΕΦ: ADELCO, ANABIOSIS PHARMACEUTICALS, BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ, BIOKOSMOS, CANA, FAMAR, FINIX FARM, HELP, LABOSERVE, LAVIPHARM, LIBYTEC, MEDHEL HELLAS, MEDICAIR, MINERVA, MYLAN, NORMA HELLAS, OPUS MATERIA, PHARMANEL, PHARMAZAC, PROEL, QUALIA PHARMA, REMEDINA, RONTIS, S.M. PHARMACEUTICALS, SYN INNOVATION LABORATORIES, SPECIFAR, UNI – PHARMA, VIANEX.

  • Εξασφαλίζουμε την επάρκεια φαρμάκων

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αναγκαίων φαρμάκων για τους ασθενείς. Ήδη, διαθέτουμε επαρκή αποθέματα για τους επόμενους 4 μήνες ενώ ενισχύσαμε τις βάρδιες του προσωπικού στις μονάδες παραγωγής που πλέον λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Σε δύσκολες συνθήκες, διασφαλίζουμε ότι κανένας ασθενής με χρόνιο νόσημα, δεν θα στερηθεί τα απαραίτητα φάρμακά του. 

  • Φάρμακα για πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς

Σήμερα, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ασθενείς στην Ελλάδα θεραπεύονται με φάρμακα που παράγονται εγχωρίως από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Η ελληνική παραγωγή διαθέτει τη δυνατότητα κάλυψης τουλάχιστον του 75% των αναγκών των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα. Η δυνατότητα αυτή είναι προνόμιο λίγων χωρών στην Ευρώπη. 

Παράλληλα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις για τις υπό έρευνα θεραπείες για τον νέο κορωνοϊό και είναι έτοιμες εφόσον χρειαστεί να διαθέσουν τις μονάδες παραγωγής τους στο κράτος για την παραγωγή όποιας θεραπείας κριθεί σκόπιμη.

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να στηρίζουν το υγειονομικό προσωπικό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον Έλληνα ασθενή για όσο διάστημα χρειαστεί. Η εθνική προσπάθεια συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης