Να ισχύσει στην Ελλάδα το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης της Πλοηγικής Υπηρεσίας ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Πλοηγών, παραμονές της πρώτης 48ωρης απεργίας που αποφάσισε με αίτημα την μη μετατροπή της σε Α.Ε. όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η αυτοδιαχείριση των πλοηγικών υπηρεσιών έχει επιλεγεί, όπως αναφέρουν, ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Μάλτα. Οι πλοηγοί υποστηρίζουν ότι με την πρότασή τους δημιουργείται μία επικερδής για το κράτος υπηρεσία. Αντίθετα, με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας δημιουργείται, όπως λένε, μία δυσκίνητη ΔΕΚΟ η οποία «προικοδοτείται» μάλιστα με 1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, δημιουργούνται νέες θέσεις για διευθυντές καθώς και ακόμα ένα διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τους πλοηγούς, η δική τους πρόταση είναι βιώσιμη οικονομικά και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον χώρο, καθώς θα λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς επί 24ωρο. Η πρώτη 48ωρη απεργία των πλοηγών θα αρχίσει αύριο τα ξημερώματα και θα λήξει τα ξημερώματα της Παρασκευής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης