Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Nissan μοντέλο Micra (K12) για έλεγχο της βίδας στήριξης του τιμονιού εκτελεί η εταιρεία Νικ. Θεοχαράκης ΑΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της γνωστής εταιρίας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 14.152 οχήματα, παραγωγής 2/12/2002 έως 12/5/2006, τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Η Nissan εντόπισε ότι σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί η βίδα στήριξης του τιμονιού να μην έχει συσφιχθεί επαρκώς.

Εξαιτίας αυτού και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υλικό του άξονα στήριξης του τιμονιού επηρεάζεται από τις διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία, μπορεί να προκληθεί υπερβολικός «τζόγος» στο τιμόνι. Σε ακραίες περιπτώσεις και εφόσον το αυτοκίνητο συνεχίσει να κινείται με αυτό το σύμπτωμα για μεγάλη χρονική περίοδο, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον σταυρό του τιμονιού με αποτέλεσμα το τιμόνι να περιστρέφεται ελεύθερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, όπως αναφέρεται, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ανωτέρω εταιρείας στους αριθμούς 210-3489313 και 210-3489438.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης