Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ό,τι προχωρά στην ανάκληση 850.000 μονάδων του μοντέλου Α4, λόγω ενός προβλήματος στο λειτουργικό σύστημα των αερόσακων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάκληση αφορά όλες τις εκδόσεις (sedan, station wagon και allroad), παραγωγής από το Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα. Από τα ανακληθέντα οχήματα, τα 150.000 κυκλοφορούν στη Γερμανία, τα 250.000 στην Κίνα, τα 102.000 στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα 340.000 σε άλλες χώρες όλου του κόσμου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Audi, στον έλεγχο διασφάλισης ποιότητας των A4 διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα στον κώδικα του λογισμικού που, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να αποτρέψει τους αερόσακους να αναπτυχθούν σωστά κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi θα ενημερώσει άμεσα τους πελάτες της, ώστε να επισκεφτούν τους τοπικούς αντιπροσώπους και να διορθωθεί τυχόν πρόβλημα, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 20 λεπτά. H γερμανική εταιρία αναφέρει ότι δεν έχει καμία αναφορά τραυματισμού που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Διευκρίνισε όμως ό,τι ερευνά μονοψήφιο αριθμό ατυχημάτων στα οποία δεν άνοιξε ο αερόσακος των αυτοκινήτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης