Στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Lamborghini παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την ανοικτή έκδοση της υπέροχης Huracan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιταλικό supercars φέρει στη νέα έκδοση Spyder αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, η οποία προσφέρεται σε τρία χρώματα (μαύρο, κόκκινο, καφέ), ανοίγει και κλείνει σε μόλις 17 δευτερόλεπτα, με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Φυσικά, ο χειρισμός της οροφής γίνεται μέσω ενός διακόπτη στο κεντρικό τούνελ, ενώ πίσω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού έχουν τοποθετηθεί roll bar για την προστασία τους σε περίπτωση ανατροπής του αυτοκινήτου.

Το πίσω παρμπρίζ λειτουργεί ανεξάρτητα από την οροφή και ουσιαστικά αποτελεί τον ανεμοθραύστη. Οι μηχανικοί της Lamborghini έχουν τοποθετήσει έναν επιπλέον αεραγωγό και δύο προστατευτικά σε σχέση με την κλειστή έκδοση της Huracan, ώστε ο αέρας που περνά στην καμπίνα να μην ενοχλεί τους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον γνωστό V10 5,2 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 610 ίππων και 560 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται για πρώτη φορά με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (CoD) και start-stop. Το βάρος του αμαξώματος είναι στα 1.542 κιλά, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα.

Η νέα Huracan LP610-4 Spyder τοποθετείται απέναντι από τη Ferrari 488 Spider, με τις παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει. Η τιμή ορίστηκε στα 186.450 ευρώ χωρίς τους φόρους, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης