To mail που μας έστειλε ο αναγνώστης Ν.Π. δημοσιεύουμε παρακάτω χωρίς να αλλάξουμε τίποτα από αυτά που μας έγραψε. Διαβάστε και θα καταλάβετε…

«Αγαπητοί φίλοι,
Μια φορά κι ένα καιρό, έγινε η …..μεταπολίτευση (1974).
Μετά από λίγους μήνες, θα υποδεχόμασταν στην Αθήνα τον Πρόεδρο της φίλης Γαλλίας (Ζισκάρ ντε Εστέν).
Αποφασίσαμε τότε να φτιάξουμε την Λεωφόρο Συγγρού… για μια εντυπωσιακή υποδοχή.
Την φτιάξαμε και μάλιστα χωρίς φανάρια και με αδιαπέραστη κεντρική νησίδα, από το Ιntercontinental περίπου και κάτω.
Υπάρχουν όμως και οι ταλαίπωροι πεζοί, που χρειάζονται να την διασχίσουν. Φτιάξαμε λοιπόν και 5-6 υπόγειες διαβάσεις πεζών ή και οχημάτων.
Και όλα αυτά τα πληρώσαμε και μάλιστα υποθέτω ακριβά.
Μία από αυτές τις διαβάσεις πεζών είναι στο ύψος της οδού Σκρά (Καλλιθέας). Στο ύψος της… κάποτε κλινικής Δαβάκη ή αν θέλετε… του γκαράζ της Αστυνομίας του πιο άσχημου και βρώμικου κτιρίου της Λ. Συγγρού.  Συγγρού 286, για να είμαστε ακριβείς.
Η διάβαση αυτή «ενώνει»  Νέα Σμύρνη με Καλλιθέα και υπάρχει εκεί από το 1975 περίπου, όπως είπαμε.
Αλλά…
Ενώ από την πλευρά της Νέας Σμύρνης έχει και σκαλοπάτια και ράμπα (για καροτσάκια αναπήρων κλπ), δηλαδή δύο τρόπους πρόσβασης, από την μεριά της Καλλιθέας… έχει μόνο σκαλοπάτια.
Βλέπε φωτογραφίες, τραβηγμένες προ ημερών.
Χρησιμοποιώ αυτή την διάβαση συχνά.  Έχει τύχει να δv ανάπηρους ή μαμάδες με καροτσάκια, να κατεβαίνουν από την πλευρά της Νέας Σμύρνης, να πάνε να βγουν στην Καλλιθέα… και να γυρίζουν πίσω αγανακτισμένοι, γιατί διαπιστώνουν…. ότι το κράτος τους κάνει… πλάκα, εδώ και 40 χρόνια.
Κάποιος εργολάβος τα κατασκεύασε, κάποιοι μηχανικοί του δημοσίου τα παρέλαβαν, ο εργολάβος προφανώς πληρώθηκε και… δεν «βαριέσαι  αδερφέ»  που λέει και ο Σαββόπουλος ή ο Χατζής…
Κι εγώ λέω:  ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔA…
Σημειώστε ότι δεν ξέρω αν τέτοιες πρωτοτυπίες υπάρχουν και σε άλλες διαβάσεις της Συγγρού. Αλλά γιατί όχι,  μια και είναι ένας απλός και έξυπνος τρόπος να «κονομήσουν» ημέτεροι εργολάβοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάβαση πεζών (από τη μία πλευρά) με ράμπα για καρότσια, άτομα με αναπηρία κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά… μόνο με σκαλιά από την άλλη!!!

Αν έχετε και εσείς υλικό (video ή φωτογραφίες) από τρελά και παλαβά που συναντάτε στους ελληνικούς δρόμους, μπορείτε να το στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση automoto@zougla.gr


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης