Μετά από έξι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του ράλι Ακρόπολις, αγώνας που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC). Αυτό το… κάτι διαφορετικό έζησαν οι φίλαθλοι οι οποίοι έζησαν πολύ καλές στιγμές στις ιδιαίτερα γρήγορες ειδικές διαδρομές που διεξήχθησαν στην Πελοπόννησο.

Η ελληνική άσφαλτος αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική και.. γλιστερή και η επικινδυνότητα φάνηκε πως ήταν ατού για τους νεαρούς οδηγούς και ιδίως της Peugeot. Τελικά ο Breen με το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 T16 R5 που έκανε και την παρθενική του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα και μάλιστα στη χώρα μας βρέθηκε στην κορυφή αφήνοντας 14.7 δευτερόλεπτα πίσω του, τον Buffier με Citroen DS3. Άτυχος αποδείχτηκε ο Kevin Abbring, ο οποίος διακρίνεται για την ταχύτητά του στην άσφαλτο. Ο νεαρός Ολλανδός είχε διαρροή νερού στο «208» με αποτέλεσμα να εγκαταλε’ιψει στην 5η ειδική διαδρομή. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Kajetanowicz με Ford Fiesta R5. Ο Πρωταθλητής Πολωνίας είχε σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, και το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 0,3 δλ. πίσω από τον Bouffier αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ τους για το αυριανό χωμάτινο σκέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ελληνική σημαία πάμω στο καπό έτρεξε ο Σερντερίδης

Έχαναν σε τελική…
Λίγο πιο πίσω βρέθηκε ο Lappi με την εργοστασιακή Skoda Fabia S2000, με διαφορά που του επιτρέπει ακόμα και να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Ο Φινλανδός οδηγός δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τα κορυφαία RRC και R5 στις πολύ γρήγορες ασφάλτινες ειδικές καθώς το δικό του Skoda είχε πολύ μικρότερη τελική ταχύτητα από τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού. Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν ο νεαρός Vasily Gryazin με το Ford Fiesta S2000, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από πονοκέφαλο αλλά και από τη σχετικά χαμηλή τελική του Fiesta και ο Bruno Maghalaes, ο οποίος έκανε λάθος επιλογή ελαστικών στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σούπερ… θέαμα!!!

Πρώτος ο Καιτατζής..
Το τέλος της πρώτης ημέρας σήμανε και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πανελλήνιου πρωταθλήματος ράλι. Οι Παναγιώτης Καϊτατζής – Αντώνης Παπαρινόπουλος με Mitsubishi Lancer EVO IX τερμάτισαν στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τους, τους, Κύρκο – Πολυζώη και Νιώρα – Κακαλή, με Mitsubishi EVO και Subaru Impreza αντίστοιχα.

Το δεύτερο σκέλος της Κυριακής θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες. Η δράση ξεκινά στις 09:08 με την ειδική Κλένια-Μυκήνες και έπειτα από συνολικά επτά ειδικές και 114,22 αγωνιστικά χιλιόμετρα, θα ολοκληρωθεί ο αγώνας στις 17:06 μ.μ. στο Λουτράκι. συγκεκριμένα ο τερματισμός θα γίνει στο Service Park, όπου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί και η τελετή τερματισμού στις 17:30.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του ERC πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι πατήστε ΕΔΩ

 

Οι νικητές της πρώτης ημέρας Breen – Martin με Peugeot 208…

Buffier – Panseri ακολουθούν από την δεύτερη θέση…

Ταχύτεροι Έλληνες οι Καιτατζής – Παπαρινόπουλος

Την τριάδα της πρώτης ημέρας στο ERC συμπλήρωσε ο Kajetanowicz με Ford Fiesta R5…

Άτυχος ο πολύ γρήγορος Kevin Abbring…

Ευκαιρία για κάτι διαφορετικό…

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης