Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία 110.000 και πλέον θεατών πραγματοποιήθηκε στην Βαλένθια ο τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών. Ένας αγώνας που έκρινε τον φετινό πρωταθλητή O Rossi κατάφερε να προσπεράσει… 22 αναβάτες αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κόσμου αλλά και που είχε τρομακτικό ενδιαφέρον εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων που είδαμε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Rossi και Marquez.

Τελικά παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Lorenzo με Yamaha ο οποίος ξεκίνησε πρώτος και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε αυτή τη θέση. Αν και ήταν δεύτερος στην βαθμολογία, ο Rossi δεν έδειξε να μπορεί να τον απειλήσει εξαιτίας της ποινής που τον έστειλε στην τελευταία θέση της εκκίνησης. Ο Ιταλός super star αν και ξεκίνησε 26ος κατάφερε να προσπεράσει 22 αναβάτες και να πλασαριστεί στην 4η θέση. Ωστόσο, η θέση αυτή δεν ήταν ικανή να του δώσει τόσους βαθμούς που θα τον οδηγούσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο... Σπαρτιάτης Lorenzo κατάφερε να κατακτήσει τον 5ο προσωπικό του παγκόσμιο τίτλο που ήταν και ο 3ος στο MotoGP...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν αποφασισμένος ο Lorenzo
Μπροστά του τερμάτισαν οι αναβάτες της Honda, Marquez και Pedrosa, με τον πρώτο να μην δείχνει ικανός να προσπεράσει τον Lorenzo ενώ σα να μην έφτανε αυτό, ο Pedrosa τον προσπέρασε στους τελευταίους γύρους…

Έτσι, με την σειρά κατάταξης να είναι: Lorenzo, Pedrosa, Marquez και Rossi ο τίτλος πήγε στον πρώτο αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στα εκατομμύρια των θεατών και τηλεθεατών που παρακολούθησαν τον αγώνα στη Βαλένθια.

Για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες πατήστε
ΕΔΩ

Πρώτος ξεκίνησε και πρώτος τερμάτισε...
Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Rossi αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το... ακατόρθωτο
Ο Marquez ήταν για πολλούς η πέτρα του σκανδάλου. Τελικά τερμάτισε στην 3η θέση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης