Την ικανοποίησή της εξέφρασαν τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική πλευρά για την επιτυχή συνεργασία που είχαν κατά την επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων, Γερμανών και πολιτών τρίτων χωρών, χτες από τη Λιβύη, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ Δρούτσας, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό την περασμένη βδομάδα, είχε συζητήσει με τον κ Βεστερβέλε το ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας, για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τη Λιβύη με βάση την Κρήτη και οι δύο πλευρές διατηρούσαν επαφή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χτες, με γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας για τον επαναπατρισμό Γερμανών, Ελλήνων και πολιτών τρίτων χωρών από την πόλη Τζάλου της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε τις ευχαριστίες του κ Δρούτσα και ευχαρίστησε και εκείνος για την πολύ καλή συνεργασία και τον συντονισμό με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που επέτρεψε την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης