Διαθέσιμα και ως υβριδικά θα είναι σύντομα δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιταλικής μάρκας, συνδυάζοντας την οικονομία καυσίμου με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η Fiat θα λανσάρει στις ευρωπαϊκές αγορές τα 500 Hybrid και Panda Hybrid. Αρχικά, τα αυτοκίνητα θα προσφέρονται στην έκδοση Launch Edition, περιλαμβάνοντας αποκλειστικά στοιχεία, το λογότυπο Hybrid στο πίσω τμήμα του αμαξώματος και το γράμμα «H» στις μεσαίες κολόνες.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 Firefly και έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου 11 Ah και συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Αποδίδει συνολικά 70 ίππους και σε σχέση με τον 1.2 69hp που αντικαθιστά έχει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων κατά 20-30%. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mild Hybrid επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να απενεργοποιείται ακόμα και στα 30χλμ./ώρα απλά με την επιλογή της «νεκράς» στο κιβώτιο. Μέσω σχετικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό, ενώ κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο κινείται με απενεργοποιημένο τον κινητήρα η μπαταρία λιθίου αναλαμβάνει να τροφοδοτεί όλα τα υποσυστήματα του οχήματος εξασφαλίζοντας το επιθυμητό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, παράλληλα με την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι την εφετινή χρονιά θα δούμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Fiat και πιο συγκεκριμένα το 500e.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης