Το νέο υβριδικό hypercar της ιταλικής φίρμας είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει ο μυστηριώδης τύπος με τη λευκή στολή της διασημότερης τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του φετινού κύκλου επεισοδίων του «Top Gear», ο Stig πήρε στα χέρια του την υπέροχη Ferrari SF90 Stradale, η οποία συνδυάζει τον V8 biturbo κινητήρα χωρητικότητας 3.990 κ.εκ. με τρεις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας 1.000 ίππους.

Γνωρίζοντας άριστα τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης αλλά και τη χάραξη της ειδικά διαμορφωμένης πίστας που έχει στην ιδιοκτησία του το BBC για τα γυρίσματα της εκπομπής και η οποία βρίσκεται σε παλιό αεροδρόμιο της Βρετανίας, ο Stig πίεσε στο όριο το πανίσχυρο ιταλικό υπεραυτοκίνητο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς της SF90 Stradale μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, εξασφαλίζοντας ταχύτερες αλλαγές κατά 33% σε σύγκριση με την 488 Pista.

Το αυτοκίνητο είναι «εκρηκτικό», με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται στον απίστευτο χρόνο των 2,5 δευτερολέπτων και τα 0-200 σε 6,7΄΄, τη στιγμή που η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 340 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης