Το βαυαρικό group επεκτείνει την ψηφιακή συνδεσιμότητα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους BMW και MINI να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, θέματα ψυχαγωγίας και εμπορικά κέντρα, με απλές φωνητικές εντολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2018, θα ενσωματωθεί σε όλα τα μοντέλα η φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon, η οποία βασίζεται σε cloud, προσφέροντας πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες λειτουργίες. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του BMW Connected σε ΗΠΑ, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσαν να ζητήσουν από την Alexa να ελέγξει πληροφορίες του οχήματός τους όπως κατάσταση φόρτισης ή επίπεδο καυσίμου από το σπίτι.

Η Alexa μπορεί επίσης να παρέχει συμβουλές για ραντεβού ή προγραμματισμένες διαδρομές και ώρες αναχώρησης με τη βοήθεια της ατζέντας μετακινήσεων (mobility agenda) του BMW Connected, προάγοντας την οδηγική εμπειρία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, δεν χρειάζεται smartphone για να απολαμβάνει κάποιος τα πλεονεκτήματα της Alexa μέσα στο αυτοκίνητο, αφού όλα τα αυτοκίνητα BMW και ορισμένα MINI διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα SIM. Για παράδειγμα, οι πελάτες μπορούν να αναζητούν τις ταινίες που προβάλλονται στους τοπικούς κινηματογράφους, να ακούνε την αγαπημένη τους playlist ή να μαθαίνουν την πρόγνωση του καιρού στον προορισμό τους, μέσω φωνητικών εντολών, εν κινήσει.

Αν ο οδηγός διαπιστώσει στη μέση του ταξιδιού ότι έχει ξεχάσει κάτι, μπορεί να ζητήσει από την Alexa να κάνει μία διαδικτυακή παραγγελία και να προβάλλει σχετικό περιεχόμενο για ορισμένες λειτουργίες (οπτικό feedback) στην οθόνη BMW Display ή MINI Centre Instrument.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης