Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

Διαθέτει ορισμένα από τα κορυφαία μοντέλα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Κάθε αυτοκίνητο που φέρει πάνω του το διάσημο σήμα με το αστέρι διακρίνεται μεταξύ άλλων για την εξαιρετική ποιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επόμενα μοντέλα της Mercedes, ωστόσο, θα έχουν κάτι πρωτοποριακό πάνω τους. Είναι ο «πράσινος» χάλυβας ή πιο απλά το ατσάλι που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστατεύοντας το περιβάλλον. 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…

Προέρχεται από την H2 Green Steel, μια start-up εταιρεία από τη Σουηδία με την οποία ξεκίνησε συνεργασία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «πράσινο» ατσάλι, όπως το αναφέρει χαρακτηριστικά η Mercedes, θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά αυτοκίνητα από το 2025, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ρύπων κατά τη διαδικασία παραγωγής ενός οχήματος.

Ο χάλυβας αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των εκπομπών CO2 στην παραγωγή ενός αυτοκινήτου. Με την παραδοσιακή μέθοδο της υψικαμίνου εκλύει στην ατμόσφαιρα πάνω από 2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο ατσαλιού. Με τη νέα διαδικασία της H2 Green Steel (H2GS), οι εκπομπές ρύπων εκμηδενίζονται.

Αντί για κάρβουνο χρησιμοποιούνται υδρογόνο και ηλεκτρισμός από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το μόνο που παράγεται κατά την παραγωγή είναι νερό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμη η ηλεκτρική limo της Mercedes

Δύο νέες τετρακίνητες εκδόσεις για τη Mercedes EQA – Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Αυτονομία 478 χιλιόμετρα για την ηλεκτρική Mercedes EQB

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης