Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το απόλυτο τετράτροχο, ένα ονειρικό supercar με περίπλοκη αεροδυναμική, έξυπνο μείγμα υλικών και εκπληκτικά δυναμική συμπεριφορά δημιούργησαν οι σχεδιαστές και μηχανικοί του περιβόητου Affalterbach.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα επιδόσεων της γερμανικής φίρμας έκανε για μια ακόμη φορά το θαύμα του, κατασκευάζοντας ένα εντυπωσιακό όχημα. Την AMG GT Black Series.

Κάτω από το τεράστιο καπό με τις διπλές εισαγωγές αέρα και τα χαρακτηριστικά βράγχια στο πλάι βρίσκεται ο ισχυρότερος V8 κινητήρας στην ιστορία της AMG. Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 4.0 biturbo απόδοσης 730 ίππων μεταξύ 6.700 και 6.900 σ.α.λ και 800 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 6.000 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όριο περιστροφής του είναι στις 7.200 σ.α.λ., συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων αγωνιστικών προδιαγραφών και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε λιγότερο από 9΄΄ και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Με τέρμα το γκάζι, η AMG GT Black Series παραμένει «βιδωμένη» στο οδόστρωμα χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, τον ευμεγέθη διαχύτη, τη διπλή πίσω πτέρυγα από carbon και τα ενεργά πτερύγια. Για να καταλάβετε πόσο καλά στημένο είναι το αυτοκίνητο, στα 250 χλμ./ώρα παράγει 400 κιλά κάθετης δύναμης.

Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO1A διαστάσεων 285/35 εμπρός και 335/30 πίσω με μαύρες ματ ζάντες 19 και 20 ιντσών αντίστοιχα. Από πίσω κρύβονται οι carbon κεραμικοί δίσκοι, οι οποίοι φροντίζουν για τη βέλτιστη επιβράδυνση. Φυσικά δεν λείπουν οι coliover αναρτήσεις, οι ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές και το σύστημα AMG Ride Control.

Άκρως «πολεμική» είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, με την alcantara στο τιμόνι, τα carbon bucket καθίσματα, τον πυροσβεστήρα και το roll-cage από τιτάνιο να κλέβουν την παράσταση.

Όσον αφορά στο εξωτερικό αμάξωμα, πολλά τμήματα, όπως το καπό, τα splitter, οι προφυλακτήρες και οι ποδιές είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το αυτοκίνητο θα είναι σύντομα διαθέσιμο προς παραγγελία. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο υπολογίζεται σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.   

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης