Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που γιορτάζεται σήμερα 8 Μαρτίου, η Nissan μοιράζεται την ιστορία δύο σχεδιαστριών που πρωτοπορούν με την τολμηρή εμφάνιση και αισθητική του Juke.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To ιαπωνικό μοντέλο είναι το πιο ξεχωριστό σχεδιαστικά αυτοκίνητο της κατηγορίας. Ένα μοντέρνο, σύγχρονο και διασκεδαστικό crossover. Η Lesley Busby και η Carine Giachetti, είναι αυτές που έδωσαν στυλ και χρώμα στο Juke.

Εργάζονται στο κεντρικό στούντιο σχεδιασμού της Nissan στο Λονδίνου και ηγούνται των τμημάτων Color Manager και Material and Finish Designer.

Θεωρούνται από τις πιο έμπειρες στον χώρο, ωστόσο, όπως ανέφεραν το νέο Juke αποτέλεσε μία πολύ μεγάλη πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθώς η Nissan Design Europe βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Λονδίνου, έχουμε πρόσβαση στην αρχιτεκτονική, μέσα από μια παράθεση του νέου με το παλαιό, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τέχνη και την τελευταία λέξη στην μόδα.

Όλα αυτά, πυροδότησαν την έμπνευσή μας γύρω από τον επαναπροσδιορισμό της νέας εμφάνισης του Juke. Μας βοήθησε να ακονίσουμε τις επιλογές χρωμάτων και να καθορίσουμε τι θα παραμείνει στη μόδα για τα επόμενα χρόνια. Όταν βλέπουμε το αυτοκίνητο στον δρόμο, νιώθουμε πραγματικά περήφανες που είμαστε ένα κομμάτι κάτι τόσο ιδιαίτερου», δήλωσε η Carine Giachetti.

Από τη πλευρά της, η Lesley Busby, είπε: «Η διαδικασία σχεδιασμού εξελίσσεται συνεχώς. Περιλαμβάνει στοιχεία από διαφορετικούς τομείς της επιχείρησης, από τη μηχανική και τις προμήθειες πρώτων υλών,  μέχρι τον σχεδιασμό των προϊόντων και τον ποιοτικό έλεγχο. Έχοντας αναπτύξει την εμφάνιση και την αισθητική του Juke από το πρωτότυπο στο  μοντέλο παραγωγής, είμαι πολύ περήφανη για την προσπάθεια μας».

Θυμίζουμε ότι, το Juke προσφέρεται σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού (Energy, Acenta, Ν-Connecta, Techna, N-Design) και με πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης. Τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.0 Turbo κινητήρα απόδοσης 117 και 180 Nm ροπής και οι τιμές του στην ελληνική αγορά ξεκινούν από 17.900 ευρώ.

 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης