Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η κορεατική φίρμα φρέσκαρε το δημοφιλές compact SUV και παράλληλα πρόσθεσε στην γκάμα το πιο σπορτίφ πακέτο N Line, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Kona N Line συνδυάζει την οδηγική ευχαρίστηση με τη δυναμική εμφάνιση. Στο εμπρός τμήμα έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερος προφυλακτήρας, η ποδιά έχει αντικατασταθεί από ένα αεροδυναμικό χείλος σε χαρακτηριστικό στυλ Ν με πτερύγια τοποθετημένα χαμηλά στις γωνίες, ενώ οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες και πιο τονισμένες με έναν μοναδικό σχεδιασμό πλέγματος.

Στα πλαϊνά η εικόνα των βαμμένων στο χρώμα του αμαξώματος προστατευτικών συμπληρώνεται από τις ειδικές για τη συγκεκριμένη έκδοση ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Η εικόνα του μοντέλου ολοκληρώνεται με τον μεγάλο διαχύτη πίσω και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης. 

Σπορ αίσθηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους πλουσιότερους εξοπλισμούς που θα συναντήσετε σε αυτοκίνητο.

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τη Hyundai να προσθέτει μαύρες επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα, δέρμα ή σουέντ, διακριτικές κόκκινες ραφές, μεταλλικά πεντάλ και το λογότυπο N στο τιμόνι, στον λεβιέ ταχυτήτων και στα καθίσματα.

Οι τιμές ξεκινούν από 20.890 ευρώ.Το Kona N Line εξοπλίζεται με τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα και τις πιο προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.  Διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής, πληθώρα εφαρμογών και νέες δυνατότητες αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιούν και να ρυθμίζουν τον κλιματισμό, τη θέρμανση του πίσω παρμπρίζ και των εξωτερικών καθρεφτών, καθώς και το θερμαινόμενο τιμόνι μέσω μιας απλής φωνητικής εντολής.

Φυσικά δεν λείπουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το «Smart Cruise Control (SCC)», το «Blind-Spot Collision-Hindance Assist (BCA)», το «Leading Vehicle Departure Alert (LVDA)», το «Lane Follow Assist (LFA)», το «Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)» και πολλά ακόμα.

Κινητήρες

Βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της Hyundai.

Η σπορ εκδοχή του μικρού SUV της Hyundai τροφοδοτείται με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Στη βάση βρίσκεται ο 1.0 T-GDI Smartstream με τους 120 ίππους, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και κιβώτιο 6iMT.

Ο αναβαθμισμένος 1.6 T-GDI τεχνολογίας Smartstream με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT) και ισχύ 198 ίππων τοποθετείται στην κορυφή. Το πανίσχυρο μοτέρ διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Τέλος, υπάρχει και ο 1.6 Smartstream πετρελαιοκινητήρας με τους 136 ίππους. Προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο DCT επτά σχέσεων ή το «έξυπνο» μηχανικό κιβώτιο (6iMT) έξι σχέσεων, καθώς και προαιρετική τετρακίνηση.

Αναλυτικά οι τιμές

Kona 1.0T 120PS 6MT N Line: 20.890€
Kona 1.0T 120PS iMT 48V Hybrid N Line: 21.790€
Kona 1.6T 198PS 7DCT N Line: 25.590€
Kona 1.6T 198PS 7DCT 4X4 N Line: 28.090€
Kona 1.6D 136PS iMT 48V Hybrid N Line: 24.690€
Kona 1.6D 136PS 7DCT 48V Hybrid N Line: 26.690€
Kona 1.6D 136PS 7DCT 48V Hybrid 4X4 N Line: 29.090€

Πόσα συστήματα έχει το νέο μικρό SUV της Hyundai;

Με κιβώτιο 8 σχέσεων το Hyundai Kona N

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης