Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία το περασμένο έτος και το κλείσιμο των εργοστασίων για 70 ημέρες, η Lamborghini ανταποκρίθηκε με ευελιξία και αποφασιστικότητα, καταγράφοντας τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της ιστορίας της όσον αφορά στις πωλήσεις και την κερδοφορία. Το καθαρό κέρδος ήταν 1,6 δις ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φημισμένη ιταλική εταιρεία από τη Μπολόνια, παρέδωσε σε πελάτες σε όλο τον κόσμο το 2020, πάνω από 7.430 αυτοκίνητα – το 2019 είχε πουλήσει 8.205.

Μεγαλύτερη αγορά ήταν αυτή των ΗΠΑ με 2.224 μονάδες. Στην Ευρώπη η Γερμανία διατήρησε τα ηνία με 607 πωλήσεις, ακολούθησε η Μεγάλη Βρετανία με 517 και τρίτη ήταν η Ιταλία με 347 οχήματα.

Στα ταμεία της αυτοκινητοβιομηχανίας μπήκαν 1,6 δις ευρώ (καθαρό κέρδος), σημειώνοντας μείωση της τάξης του 11% σε σύγκριση με το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, η Lamborghini αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, με τις παραγγελίες που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα να καλύπτουν όλη την παραγωγή μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος και CEO, Stephan Winkelmann, έκανε λόγο για πολύ θετικές προοπτικές.

«Η άμεση ανταπόκρισή μας, τα μοντέλα της γκάμας μας και η δυνατότητα εξατομίκευσης, ώθησαν την κερδοφορία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Παρά τις δυσκολίες, το brand μας παρέμεινε ιδιαίτερα ελκυστικό και ξεχώρισε παγκοσμίως. Το 2021 έχει ξεκινήσει εξαιρετικά. Τους δύο πρώτους μήνες έχουμε παραδώσει περισσότερα αυτοκίνητα από κάθε άλλη χρονιά και οι παραγγελίες καλύπτουν ήδη το πρώτο εννιάμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής της περιβόητης φίρμας με σήμα τον ταύρο.

 

Σε ποιες χώρες πωλούνται οι περισσότερες Lamborghini;

Κορυφαίος εργοδότης στην Ιταλία η Lamborghini

Του πήραν τη Lamborghini γιατί δεν πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης