Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε το τρίτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της σειράς EQ. Το αυτοκίνητο ανήκει στην πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτή των compact SUV, και διακρίνεται για την εξαιρετική αεροδυναμική, το πολυτελές εσωτερικό, το αποδοτικό σύνολο και τα αναρίθμητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Από 47.540 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος της EQA είναι στα 4.463 χλστ., το πλάτος στα 1.834 χλστ. και το ύψος στα 1.620 χλστ. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ανέρχεται στα 20 εκατοστά και το βάρος του αυτοκινήτου ξεπερνά τους 2 τόνους (2.040 κιλά).

 

Μπόνους συνολικής αξίας 9.000 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμορφο πίσω τμήμα με μια φωτεινή λωρίδα να ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Το εσωτερικό είναι γνώριμο, περιλαμβάνοντας το σύστημα πολυμέσων MBUX με τις μεγάλες ψηφιακές οθόνες, οι οποίες έχουν τροποποιηθεί για τις ανάγκες του ηλεκτρικού συνόλου. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 340 λίτρων και στο σαλόνι της EQA μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 4 επιβάτες.

Η Mercedes έχει εξοπλίσει το EV όχημα με κάθε λογής τεχνολογία. Επίσης πρόσθεσε ένα πρωτοποριακό σύστημα πλοήγησης με ηλεκτρική νοημοσύνη, όπως υποστηρίζει η ίδια.

Σε πρώτη φάση, το μοντέλο θα προσφέρεται στην έκδοση EQA 250, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 190 ίππους και 375 Nm ροπής. Η μπαταρία των 66,5 kWh υποστηρίζει ταχυφορτιστή DC με ισχύ έως και 100 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια από το 10% έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά. Από τον βασικό φορτιστή 11 kW χρειάζεται περίπου 6 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Η αυτονομία αγγίζει τα 426 χιλιόμετρα.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η EQA 250 θα λανσαριστεί την άνοιξη. Η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε την τιμή είναι η Γερμανία, με το κόστος να ξεκινά από 47.540.50 ευρώ. Οι πελάτες ωστόσο μπορούν να επωφεληθούν της κρατικής επιδότησης ύψους 6.000€ και του μπόνους αξίας 3.000€ της Mercedes, αποκτώντας το αυτοκίνητο αρκετά πιο φθηνά. 

 

Προσφέρεται με ζάντες 18 και 20 ιντσών.

Φέρει full LED φώτα και πολλές τεχνολογίες.

Από ταχυφορτιστή ισχύος 100 kw φορτίζει σε 30 λεπτά.

 

Αυτή είναι η ολοκαίνουρια ηλεκτρική Mercedes EQA

Με τεχνητή νοημοσύνη το νέο σύστημα MBUX Hyperscreen της Mercedes

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης