Τα μοντέλα της θεωρούνται κορυφαία όσον αφορά στις τεχνολογίες που ενσωματώνουν. Όλη η γκάμα της είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη, θέτοντας πολύ υψηλά στάνταρ στον τομέα της αυτονομίας.

Αναφερόμαστε στην Tesla, τη αμερικανική φίρμα που ουσιαστικά απογείωσε την ηλεκτροκίνηση και έκανε πραγματικότητα την αυτόνομη οδήγηση. Η εταιρεία από το Silicon Valley της Καλιφορνία, έχει αναπτύξει στα αυτοκίνητά της μια σειρά πρωτοποριακών συστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο πρόσφατο ήταν το φουτουριστικό τιμόνι του ανανεωμένου Model S. Εκτός από το τιμόνι, το sport sedan, μαζί με το αναβαθμισμένο Model X, διαθέτουν μια ακόμη ξεχωριστή λειτουργία.

Στην ολοκαίνουρια έγχρωμη οθόνη αφής 17 ιντσών που κοσμεί το ταμπλό, έχει ενσωματωθεί κάτι επαναστατικό. Ο παραδοσιακός επιλογέας ταχυτήτων καταργήθηκε και πλέον η επιλογή «D» δηλαδή η κίνηση προς τα εμπρός και «R» δηλαδή η όπισθεν επιλέγονται από την οθόνη. Τεχνολογικά έχει ξεφύγει η Tesla

Ο οδηγός κινεί το χέρι του και ανάλογα προς τα πού θέλει να κινηθεί σύρει το σχετικό εικονίδιο στην οθόνη. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν αυτό περιλαμβάνεται στα έξτρα και πως επιλέγει το «P» για τη στάθμευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λογικά, η Tesla θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για την νέα λειτουργία το επόμενο διάστημα, καθώς πλησιάζει η ώρα του λανσαρίσματος των ανανεωμένων Model S και Model X στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι το νέο τιμόνι της Tesla

Δείτε το εικονίδιο με το αμάξι αριστερά της οθόνης. Αν το σύρετε πάνω επιλέγετε το «Drive» και αν το σύρετε κάτω την όπισθεν

Η Tesla τοποθέτησε τους πρώτους ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Αυτοκινητάμαξα έφερε και άλλα… Tesla στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης