Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα γενιά του δημοφιλούς premium hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια πρεμιέρα της καινούργιας A-Class θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με το zougla.gr να παρευρίσκεται στην εκδήλωση. Όπως έχει γίνει γνωστό, η τέταρτη γενιά του μοντέλου με  κωδική ονομάσια W177, πατάει στην πλατφόρμα MFA2, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και παράλληλα μειωμένο βάρος. Κάνει χρήση των πιο προηγμένων συστημάτων υποστήριξης και τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί πλήρως, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των καταναλωτών. Η βασική έκδοση «Style» περιλαμβάνει οθόνες 7 ιντσών, η μεσαία «AMG-Line» μία 7άρα και μία 10,25΄΄, ενώ η κορυφαία «Progressive» δύο οθόνες 10,25 ιντσών σε πίνακα οργάνων και κεντρική κονσόλα.

Οι αεραγωγοί θυμίζουν τουρμπίνες, με τον κρυφό LED φωτισμό να διαθέτει 64 διαφορετικές αποχρώσεις και 10 προγράμματα φωτισμού. Το τιμόνι προέρχεται από την S-Class, με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει την επιλογή μεταξύ τριών καθισμάτων, που διακρίνονται για την άνεση και την άριστη στήριξη του σώματος.  

Οι αποθηκευτικοί χώροι στο σαλόνι έχουν αυξηθεί, με τους επιβάτες να έχουν περισσότερο αέρα για τα κεφάλια και τα πόδια τους. Μεγαλύτερο κατά 29 λίτρα είναι το πορτμπαγκάζ, φθάνοντας τα 370 λίτρα χωρητικότητας.

Αρχικά, θα παρουσιαστεί η hatchback εκδοχή και στη συνέχεια η sedan. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν αναβαθμισμένα σύνολα βενζίνης και diesel που διακρίνονται για την απόδοση και την οικονομία. Επίσης, θα υπάρξει plug-in hybrid έκδοση, μία καινούργια με τα διακριτικά A35 AMG και φυσικά η κορυφαία Α45 AMG απόδοσης άνω των 400 ίππων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης