Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα ακόμη μοντέλο της διάσημης αμερικανικής μάρκας είναι διαθέσιμο προς πώληση στη χώρα μας. Πρόκειται για το καινούριο Model Y, ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό SUV που σε πρώτη φάση προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τη Long Range και την Performance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερες είναι τετρακίνητες, φέρουν δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 75 kWh. Το Model Y Long Range αποδίδει 389 ίππους και η αυτονομία αγγίζει τα 505 χιλιόμετρα. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 217 χιλιόμετρα.

Η Performance έχει ισχύ 462 ίππων και μπορεί να διανύσει με μια πλήρη φόρτιση 480 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις είναι σαφώς καλύτερες, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και την τελική να ξεπερνά τα 240 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κρατική επιδότηση

Οι τιμές για τη Long Range ξεκινούν από 60.990€ και για την Performance από 66.990€. Η πρώτη έκδοση ωστόσο επωφελείται του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με το κόστος για τον πελάτη να διαμορφώνεται μετά την επιδότηση στα 54.990€.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να κάνουν την παραγγελία διαδικτυακά και να επιλέξουν τον εξοπλισμό που επιθυμούν. Η τεράστια οθόνη 15 ιντσών με τις απίθανες λειτουργίες προσφέρεται στάνταρ, όπως και οι ζάντες 19 και 21 ιντσών αντίστοιχα.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot κοστίζει επιπλέον 3.800 ευρώ. Φυσικά το Model Y είναι συμβατό με κάθε φορτιστή και το δίκτυο Supercharger της εταιρείας.

Οι παραδόσεις για την έκδοση Long Range AWD έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και για την Performance στις αρχές του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Tesla κάνει τα 0-100 σε 1,1 δευτερόλεπτο!

Έπιασε φωτιά εν κινήσει το πανίσχυρο Tesla Model S των 1.100 ίππων

Η Tesla τοποθέτησε τους πρώτους ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης