Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το δημοφιλές compact SUV της γερμανικής φίρμας θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2021 και σε έκδοση plug-in hybrid, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και συγχρόνως οικονομία καυσίμου και χαμηλό κόστος χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση ονομάζεται Q3 45 TFSI e και τροφοδοτείται από τον 1.4 TFSI κινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 13.0 kWh. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό και η αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας μέσω wallbox γίνεται σε 3 ώρες και 45 λεπτά. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία φόρτισης, την αυτονομία και πολλές ακόμη λειτουργίες από το κινητό του τηλέφωνο μέσω του app της Audi.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο S-tronic. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα κίνησης (Comfort, Auto, Dynamic και Individual), καθώς και τα «Battery Hold» και «Battery Charge».

Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, το Q3 45 TFSI e μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα. Η Audi δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, ωστόσο, είναι βέβαιο πως κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Οι μόνες αλλαγές εντοπίζονται στα γραφικά του ψηφιακού πίνακα οργάνων, προβάλλοντας επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το υβριδικό σύνολο.

Η plug-in hybrid έκδοση θα προσφέρεται τόσο στο κλασικό αμάξωμα όσο και σε Sportback. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τις τιμές, με το Q3 45 TFSI e να ξεκινά από 46.000 ευρώ και το Q3 Sportback 45 TFSI e από 47.000€.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης