Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αποδίδει 300 ίππους συνδυάζοντας έναν κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η μέση κατανάλωση σύμφωνα με το κύκλο WLTP είναι στο 1,4 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 32-39 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, το Opel Grandland X Hybrid4 έχει τα προσόντα για να κινηθεί σε ορεινές διαδρομές, Το σύστημα τετρακίνησης AWD του γερμανικού SUV διασφαλίζει άριστη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Η ανάβαση είναι απλή υπόθεση όπως και η κατάβαση, επειδή οι ηλεκτροκινητήρες επιστρατεύουν τώρα τις ικανότητες ανάκτησης ενέργειας και πέδησης που διαθέτουν.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός και πίσω άξονα γίνονται γεννήτριες και μετατρέπουν την κινητική ενέργεια από την κατάβαση σε ηλεκτρική. Αν ο οδηγός αλλάξει σε drive mode B, η ανάκτηση ενέργειας και η ικανότητα πέδησης αυξάνονται. Η μπαταρία 13.2 kWh επαναφορτίζεται με μηδενικό κόστος – και η ενέργεια αποθηκεύεται για την επόμενη ανηφορική διαδρομή.

Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κατεβάσει ταχύτητα, ούτε να φρενάρει δυνατά. Το Grandland X plug-in hybrid κινείται σε μια κατηφορική διαδρομή με μέτρια ταχύτητα, χωρίς να επιταχύνει όταν η κατωφέρεια μεγαλώνει, επειδή η τάση φόρτισης που παράγουν οι ηλεκτροκινητήρες αυξάνεται παράλληλα με την αντίσταση της διαδρομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενεργό φρενάρισμα πριν από την επόμενη στροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις περιττό, σε μικρές έως μέτριες κατηφόρες. Χάρη στην ανάκτηση ενέργειας, το όχημα επιβραδύνει από μόνο του. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό που τα αυτοκίνητα με συμβατικό σύστημα κίνησης αδυνατούν να προσφέρουν.

 

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις από μακριά το Opel Grandland X plug-in hybrid;

Έφτασε στην Ελλάδα το ανανεωμένο Opel Crossland

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης