Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, υψηλή ποιότητα κατασκευής, πλειάδα ψηφιακών τεχνολογιών, υπηρεσίες συνδεσιμότητας και τον κορυφαίο χώρο αποσκευών στην κατηγορία, η νέα γενιά του Tuscon κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SUV της Hyundai πρωταγωνιστεί στην αγορά, προσφέροντας την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων μετάδοσης. Μετά τις εκδόσεις Full Hybrid, 48V Hybrid Βενζίνη και 48V Hybrid Diesel, το Tuscon είναι διαθέσιμο πλέον και ως plug-in hybrid.

60 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας

Προσφέρεται σε δύο τετρακίνητες εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον 1.6 T-GDi Smartstream κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 265 ίππους και 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Μέσα στην πόλη, το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει έως 60 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αρκεί η μπαταρία να είναι φορτισμένη.

Έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό και ψηφιακές οθόνεςΣε συνδυασμό, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,38 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 31 γρ./χλμ.

Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φορτιστή 7,2 kW, το Tucson Plug-in Hybrid φορτίζει είτε σε σταθμό φόρτισης EV ή με τη χρήση οικιακής παροχής ρεύματος (σούκο ή wallbox).

Το σύστημα τετρακίνησης HTRAC με επιλογέα Terrain Mode είναι στάνταρ. Το Tuscon έχει αρκετές καλές off-road δυνατότητες. Επίσης, υπάρχει προαιρετικά και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) με τα ενεργά αμορτισέρ για ακόμη μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Εντυπωσιακή καμπίνα

Ενττυπωσιακή σε εμφάνιση και ποιότητα η καμπίνα.

Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη AVN 10,25 ιντσών με συνδεδεμένες υπηρεσίες τηλεματικής Hyundai BlueLink, απομακρυσμένο κλείδωμα, έλεγχο λειτουργίας συστημάτων του αυτοκινήτου, εντοπισμό του, συνέχιση πλοήγησης από το κινητό (Last Mile Navigation), ενσωμάτωση σημείων χάρτη από το iCalendar, πληροφορίες κοντινών σημείων στάθμευσης και φόρτισης.

Καινοτόμος κλιματισμός τριών ζωνών με πολυκατευθυντικούς αγωγούς, φωνητικές εντολές για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, «Remote Smart Parking Assist» που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταθμεύει μόνο του, «Highway Driving Assist» που διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας του ενώ προσαρμόζει την ταχύτητα, «Parking Collision-avoidance Assist» που βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων με εμπόδια στο πίσω μέρος και «Multi-Collision Brake» για αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων.

Το plug-in υβριδικό Tuscon τα έχει κυριολεκτικά όλα και συγχρόνως είναι εξαιρετικά ευρύχωρο για επιβάτες και αποσκευές. Το πορτμπαγκάζ με όγκο 588 λίτρα με τα καθίσματα σε κανονική θέση, είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στην κατηγορία.

Το λανσάρισμά του στην αγορά έχει ξεκινήσει. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα αγοράς μεταξύ δύο εκδόσεων – αμφότερες με σύστημα 4Χ4 – με τιμή εκκίνησης τα 44.990€. Αντίστοιχα,  η δεύτερη έκδοση διατίθεται στα 46.990€.

 

Δείτε όλες τις εκδόσεις του νέου Tuscon εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai

Την άνοιξη η κυκλοφορία του Hyundai Tucson N Line

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης