ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν κάνει τη διαφορά στην αγορά. Ένα μοντέρνο σχεδιαστικά crossover υψηλών προδιαγραφών, με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και, το κυριότερο, αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες.

O λόγος για το C-HR, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στην πλουσιότερη και πιο σπορτίβ έκδοση με τα διακριτικά GR Sport.

Το αυτοκίνητο φέρει την υπογραφή του τμήματος Gazoo Racing, έχοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν περαιτέρω την ξεχωριστή εμφάνισή του.

Το σπορ DNA του ιαπωνικού μοντέλου τονίζεται από το δυναμικό bodykit με τα μαύρα διακοσμητικά, το εμπρός splitter, τον εντυπωσιακό αεραγωγό Καίει ελάχιστο καύσιμο.με το πλέγμα, τις αποκλειστικές ζάντες 19 ιντσών με τα ελαστικά Continental Premium Contact 6 διαστάσεων 225/45, τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες και τα φινιρίσματα αλουμινίου.

Φυσικά δεν λείπουν το σήμα GR Sport και τα σκουρόχρωμα φώτα LED. Οι 9 αποχρώσεις του αμαξώματος σε συνδυασμό με τη μαύρη οροφή προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό στο C-HR.

 

Τα παίρνεις όλα

Διαθέτει στάνταρ όλα όσα ζητάς.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί νέα σπορ καθίσματα, επενδύσεις alcantara, κόκκινες ραφές και ταπετσαρίες σε δέρμα και ύφασμα. Το κουμπί start/stop με το σήμα GR είναι μια όμορφη πινελιά, όπως και τα αλουμινένια πεντάλ. Το 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια.

Από τον εξοπλισμό του C-HR GR Sport δεν λείπει τίποτα. Το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας «Safety Sense» προσφέρεται στάνταρ, περιλαμβάνοντας:

-Σύστημα Yποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Trace Assist)
-Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης (Lane Departure Alert)
-Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (Automatic High Beam)
-Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist)
-Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης (Pre-Collision System)
-Adaptive Cruise Control (Full-Range Adaptive Cruise Control).

Επίσης συναντάμε οθόνη αφής 8 ιντσών συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay, 6 ηχεία, Bluetooth, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, αυτόματους καθρέπτες, LED φώτα, φιμέ πίσω τζάμια και πολλά ακόμη.

 

122 και 184 ίπποι

Ένας αθλητής των δρόμων με ελκυστική εμφάνιση.

Για την κίνηση φροντίζουν τα γνωστά υβριδικά σύνολα 1.8 Hybrid απόδοσης 122 ίππων και 163 Nm ροπής και 2.0 Hybrid με 184 ίππους και 202 Nm ροπής. Αμφότερα συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο e-CVT και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα.

Στην πρώτη περίπτωση, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 11 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις στα 11 γρ./χλμ.

Η ισχυρότερη υβριδική έκδοση επιταχύνει σε 8,2 δευτερόλεπτα και η τελική φθάνει τα 180 χλμ./ώρα. Παρά τους 184 ίππους, καταναλώνει σε μεικτές συνθήκες 5,3 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 119 γρ./χλμ. CO2 με βάση τον αυστηρότερο κύκλο WLTP.

Αυτό ωστόσο που θα εκτιμήσουν οι οδηγοί είναι πως χάρη στο νέας γενιάς Hybrid Electric σύνολο, το 80% των μετακινήσεων, ειδικά μέσα στην πόλη, γίνεται με ηλεκτρική αυτονομία.

Τέλος, χάρη στις βελτιώσεις που έκαναν οι Ιάπωνες τεχνικοί σε ανάρτηση και τιμόνι, το C-HR GR Sport είναι πιο σταθερό στον δρόμο και κυρίως στις στροφές.

Όσο για τις τιμές, η έκδοση 1.8 Hybrid κοστίζει 31.200 ευρώ και η 2.0 Hybrid Electric 32.470 ευρώ.

 

Δείτε αναλυτικά τις προδιαγραφές του C-HR GR Sport εδώ

Σπορτίφ δεν είναι μόνο σε εμφάνιση αλλά και στον δρόμο.

Πολύ όμορφη σχεδιαστική πινελιά το λογότυπο GR στο κουμπί εκκίνησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Νο1 σε πωλήσεις SUV του κόσμου

Το Toyota Aygo μετατράπηκε σε crossover

Τον Απρίλιο η πρεμιέρα του ηλεκτρικού SUV της Toyota

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης