Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στον κόσμο και με εκατομμύρια πωλήσεις, είναι το Fiat 500. Το ιταλικό μικρό διαθέτει έντονη προσωπικότητα και χαρακτηριστικά που αναζητά μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού Το ιταλικό μικρό έκανε την εμφάνισή του και ηλεκτρικό…ενώ παρά την… ηλικία του, συνεχίζει ακάθεκτο και πουλάει σαν… τρελό.

Οι εποχές όμως αλλάζουν, με τις ανάγκες και την τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αυτοκινήτων, των εκδόσεων ακόμα και των μηχανικών συνόλων που χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερα μοντέλα είναι διαθέσιμα  στη ευρωπαϊκή, κατ’ επέκταση και στην ελληνική, αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριστερά το Fiat 500 με κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεξιά το ηλεκτρικό Fiat 500e

Από μία λευκή κόλλα χαρτί

Μεταξύ άλλων την εμφάνισή του έκανε και η νέα έκδοση του Fiat 500 η οποία εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Το συγκεκριμένο Fiat που ονομάζεται 500e έχει φτιαχτεί από μία λευκή κόλλα χαρτί και είναι τελείως καινούριο Το Fiat 500e θα είναι δοαθέσιμο με μικρές και μεγάλες μπαταρίες και αυτονομία από 180 έως 320χλμ.με εξαίρεση το… όνομα.  Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα και σύντομα θα τα δούμε στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε και τις διαφορές που έχει το 500 με κινητήρα εσωτερικής καύσης συγκριτικά με αυτό που εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα και να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι πως η νέα έκδοση είναι έτοιμη να παίξει το ρόλο της ακόμα και στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Το Fiat 500e θα είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις με χωρητικότητα μπαταριών τα 23,8kWh και τα 42kWh. Στην πρώτη περίπτωση όπου η αυτονομία φτάνει τα 180 χιλιόμετρα, η ισχύς αγγίζει τους 95 ίππους και οι επιδόσεις μεταφράζονται, 0-100χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και τελική τα 135χλμ./ώρα . Στην έκδοση με τις μεγαλύτερες μπαταρίες η αυτονομία αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα και στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα.

 

Δείτε το video  με το ηλεκτρικό Fiat 500e που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα

 

Από 18.970 ευρώ

Να σημειώσουμε επίσης πως το 500e είναι το μοναδικό ηλεκτρικό μοντέλο που προσφέρει τρία αμαξώματα στις ίδιες διαστάσεις, hatchback, cabrio και 3+1 (στην πλευρά του συνοδηγού έχει μια επιπλέον πόρτα για πιο εύκολη πρόσβαση στις πίσω θέσεις).

Οι τιμές του Fiat 500e ξεκινούν από τα 18.970 ευρώ με το όφελος της κρατικής επιδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και απόσυρση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό Fiat 500e πατήστε ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκτυο 5G και υπηρεσία Alexa για το ηλεκτρικό Fiat 500

Αναλυτικά οι τιμές του ηλεκτρικού Fiat 500 στην Ελλάδα

 

Ηλεκτρικό (αριστερά) και έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης

 

Ακόμα και οι πόρτες ανοίγουν με ξεχωριστό τρόπο

 

Ο χώρος φόρτισης του κινητού με σχήματα κτηρίων από το Τορίνο

 

Ολοκαίνουριο το εσωτερικό του ηλεκτρικού 500e

 

Πάντα στο ντιζάιν οι Ιταλοί είχαν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό...

 

Δυναμική σχεδίαση και για τα πίσω φωτιστικά σώματα - Ιδιαίτερο και το λογότυπο 500e

 

Λογότυπο 500e και στα πλαινα του οχήματος

 

Το λογότυπο Fiat έχει αλλάξει

 

Τουμπανάκι.. Θυμίζει και Abarth...

 

Πολύ ξεχωριστές και οι ζάντες αλουμινίου...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης