Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σειρά 5 της BMW ήταν κάποτε ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Μεγάλο σε όγκο, με σχετικά ικανοποιητικές Από το 1972 έχουν πουληθεί περισσότερα από 7,6 εκατ. BMW Series 5!επιδόσεις (ακόμα και στις μικρές εκδόσεις, όχι στην έκδοση M) και απευθυνόταν σε κοινό κάποιας… ηλικίας.

Οι εποχές όμως αλλάζουν, οι αγοραστές γίνονται πιο απαιτητικοί, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να προσφέρουν όχι απλά το κάτι παραπάνω, αλλά αυτό που πολλές φορές μας θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πληθώρα τεχνολογιών

Έχοντας, λοιπόν, να… αντιμετωπίσουμε τη νέα γενιά Series 5 της BMW, ξέραμε από πριν τι θα συναντήσουμε.

Είχαμε τη δυνατότητα να… γευτούμε οδηγικά το γερμανικό μοντέλο πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους και να συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχει καμία σχέση με την απερχόμενη γενιά, όσον αφορά στην εξέλιξη αλλά και την πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων με τα οποία εφοδιάζεται.

BMW Series 5: Άλλος κόσμος...

Είναι BMW και το δείχνει

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, οι εξωτερικές σχεδιαστικές γραμμές έχουν κρατήσει τον χαρακτήρα του μοντέλου, γραμμές που άλλωστε δείχνουν και το αποτύπωμα κάθε αυτοκινήτου της μάρκας. Είναι σαν να… φωνάζει από μακριά πως πρόκειται για μοντέλο της BMW και αυτό το Άμα ψάχνεις για άνεση, πολυτέλεια, γκάζια και τεχνολογία η Σειρά 5 θα σε καλύψει! καταλαβαίνεις αρκεί να σκεφτείς και όλη την υπόλοιπη γκάμα. Εκεί είναι που σου έρχεται στο μυαλό η τελευταία γενιά της Σειράς 7, οπότε καταλαβαίνεις πως η 5άρα είναι μία… baby 7άρα. Αρχικά εξωτερικά και στη συνέχεια, όταν καθίσεις και αρχίσεις να επεξεργάζεσαι τον εξοπλισμό, καταλαβαίνεις με τι αυτοκίνητο έχεις να κάνεις.

Πολυτέλεια, άνεση και τεχνολογία συνθέτουν το εσωτερικό του μοντέλου. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο σκοπός. Να κάθεσαι μέσα, να είσαι άνετος και να έχεις την αίσθηση πως τίποτα δεν σου λείπει. Αξιοσημείωτη είναι η ηχομόνωση που εντυπωσιάζει ακόμα και όταν τα χιλιόμετρα στο κοντέρ αρχίσουν να ανεβαίνουν. Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκαλεί η νέα οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με τεχνολογία… κίνησης! Για παράδειγμα, στη νέα 5άρα όταν θέλεις να αυξήσεις την ένταση του ραδιοφώνου απλώς κουνάς το χέρι σου! Το ίδιο μπορείς να κάνεις και όταν θέλεις να αλλάξεις σταθμό! Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα άνεσης και τεχνολογίας που βιώνουν οι επιβάτες της 5άρας.

Η μεγάλη οθόνη είναι πλέον αφής και έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αλλαγές στο μενού ανάλογα με τις ανάγκες σου...

Πάει και μόνη της στον δρόμο

Η νέα γενιά εφοδιάζεται επίσης με εξελιγμένο αυτόματο πιλότο που προσαρμόζεται στις ταχύτητες των υπολοίπων οχημάτων, ενώ βλέπουμε και την ύπαρξη ημιαυτόνομης οδήγησης, όπου το αυτοκίνητο
Όταν η 530d είναι πολύ γρήγορη και στρίβει, τι θα γίνεται με την έκδοση Μ;πλέον έχει τη δυνατότητα να στρίβει και μόνο του! Τι άλλο να προσθέσεις κανείς; Ακόμη ένα σύστημα που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι το… κλειδί. Το συγκεκριμένο δεν είναι απλώς ένα… κλειδί, αλλά ένα κλειδί που θυμίζει Smartphone, καθώς με αυτό μπορείς να δεις πληροφορίες για το όχημα ή ακόμα και να το μετακινήσεις εμπρός και πίσω! Απίστευτα πράγματα…

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μοντέλου από τους ανθρώπους της εισαγωγικής εταιρείας είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκδοση 530d. Ένα μοντέλο με κινητήρα V6 diesel με εκπληκτικές δυνατότητες και εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 σε 5.7 και τελική 250 χλμ./ώρα) που σε βάζει στο… τρυπάκι να κινηθείς γρήγορα χωρίς να σε νοιάζει αν θα κάψεις καύσιμο ή όχι.

Μπορεί να μιλάμε για τεχνολογικό... παροξυσμό αλλά με μία BMW Series 5 μπορείς να κινηθείς και πολύ γρήγορα αν το θελήσεις!

Κορυφαίο μοντέλο

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταλάβεις πόσο έχει εξελιχτεί η νέα BMW Series 5. Είναι Ατελείωτος ο κατάλογος με τα αξεσουάρ και τα συστήματα…εντυπωσιακός ο τρόπος που το αντιλαμβάνεσαι, καθώς αναρωτιέσαι κάθε φορά πως ένα καλό αυτοκίνητο μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο. Η απάντηση έρχεται με την… επαφή αλλά και με απλό test drive.

Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο είναι τόσο προηγμένο τεχνολογικά, που χρειάζεται άπλετος χρόνος για να αρχίσεις να το μαθαίνεις προκειμένου να ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει. Είναι σίγουρο πως όταν το δοκιμάσουμε κανονικά και σε καθημερινές συνθήκες αυτά που θα έχουμε να γράψουμε δεν θα έχουν τελειωμό.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά της Σειράς 5 της BMW πατήστε
ΕΔΩ

 

Η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία...
Κλασικές γραμμές BMW...
Το μήκος φτάνει τα 4.925 μέτρα και είναι αυξημένο κατά 28mm από την απερχόμενη γενιά...

Το εσωτερικό της νέας γενιάς...
Η Σειρά 5 είναι διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και diesel...
Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων...
Με αυτόν τον περιστροφικό διακόπτη ελέγχεις την οθόνη στην κεντρική κονσόλα...
Ανάλογα με τις οδηγικές ορέξεις επιλέγεις και το mode που σου ταιριάζει...
Ο πίνακας οργάνων προσαρμόζεται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχεις επιλέξει...

Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται και με paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι...
Πατώντας αυτά τα... κουμπάκια το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αλλά και να στρίψει  μόνο του
Κουνάς τα δάχτυλα και αλλάζει ο σταθμός που ακούς στο ραδιόφωνο. Απίστευτο!
Με το νέο κλειδί μπορείς να μετακινείς το αυτοκίνητο ακόμα και όταν βρίσκεσαι έξω από αυτό!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης