Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον κ. Αναστασιάδη, επανέλαβε ότι το Κυπριακό είναι εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας».

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι «η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο και κατά την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ».

«Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που ακολουθούν το κοινό ανακοινωθέν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Επανέλαβε ότι από τις μέχρι στιγμής διεργασίες ενδέχεται σύντομα να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή διακήρυξη, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί λύση αλλά θέτει τις παραμέτρους στις οποίες πρέπει να κινηθούν οι δύο πλευρές.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για κοινή πορεία με την ελληνική κυβέρνηση και εκτίμηση ότι η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει και τις προοπτικές της εθνικής συνεννόησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφερόμενος στο κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά».


Με πληροφορίες απο ΑΠΕ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης