Καθοριστικές θα πρέπει να θεωρούνται οι επόμενες ώρες αναφορικά με την πορεία των ερευνών των ανακριτών για το διπλό φονικό του Στροβόλου Λευκωσίας που συγκλόνισε την Κύπρο. Κλειδί σε αυτό, θεωρείται η γραπτή κατάθεση του 15χρονου θετού γιου του ζεύγους, η οποία και θα δώσει περαιτέρω απαντήσεις στα ερωτήματα των ανακριτών.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στα άψυχα σώματα των δύο θυμάτων διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας δέχθηκε 20 με 25 μαχαιριές και η σύζυγός του εννέα με 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί χέρι τους, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα αιφνιδιάστηκαν από τη φονική επίθεση και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.

Ήδη οι Αρχές έχουν δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα και απομένει πλέον η σχετική μαρτυρία, που θα «κουμπώσει» τις αναφορές αυτές και θα «δέσει» την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω φως θα δώσουν, εξάλλου, και τα αποτελέσματα των επιστημονικών και των άλλων εξετάσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν αναλύσεις σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την πρώτη ώρα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στη σκηνή.

Εντός της μέρας, οι Αρχές δεν αποκλείεται να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης, ενώ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, μέχρι απόψε θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Οι ανακριτές σχημάτισαν μια πρώτη εικόνα γύρω απ΄ τις συνθήκες του εγκλήματος, πράγμα που μεταφέρθηκε και σε ανώτατο επίπεδο νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής, υπάρχει εμπλοκή πολυθεματικής ομάδας, αφού κρίνεται και από πλευράς Αστυνομίας ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση, με ευαίσθητο περιεχόμενο.

Αναζητούν και τους βιολογικούς γονείς του 15χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο.

Οι αντιφάσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο γιο των θυμάτων, με παρουσία ψυχολόγων. Χθες ο 15χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι είδε στο σπίτι δύο κουκουλοφόρους που του είπαν στα κυπριακά ότι «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Δεν βρέθηκε το μαχαίρι της δολοφονίας 

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μην φοβάται και δεν θα τον πειράξουν. Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν. Ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στην οικία. Αστυνομική πηγή, σύμφωνα με το ΡΙΚ, επιβεβαίωσε ότι δεν διαπιστώθηκε παραβίαση της εισόδου του σπιτιού του άτυχου ζεύγους. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως βρέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Διαβάστε επίσης: Ανεξήγητα μυστήρια στην υπόθεση της σφαγής του ζευγαριού στην Κύπρο

Σοκ και ανατροπές με το έγκλημα στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για το φονικό στην Κύπρο

Πηγές: sigmalive, politis.com.cy, Φιλελεύθερος, 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης