Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), φιλοξενήθηκε την Τρίτη στην πολιτική εκπομπή της τηλεόρασης της Ζούγκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λοβέρδος μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήματα που έθεταν οι τηλεθεατές μέσω του Διαδικτύου και αφορούσαν το σύστημα Yγείας, την Παιδεία, τη μεταναστευτική αλλά και την φορολογική πολιτική.

Παρότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δημόσιες τοποθετήσεις της δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για τις μετεκλογικές συμμαχίες, ο πρώην υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ήταν κατηγορηματικός ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανανεωθεί»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι πολυκομματική, διότι μόνο έτσι θα αντέξει και δεν θα χρειαστεί η χώρα να ξαναπάει σε εκλογές σύντομα. Αναφορικά με το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανανεωθεί και υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα που ο κόσμος ακόμα δεν τα γνωρίζει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στην επόμενη κυβέρνηση και λέω ναι σε συνεργασία»

Ερωτηθείς για το εάν «βλέπει» κάποιο παράθυρο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Απαντάω ναι, ρητά και απερίφραστα παρότι ο αρχηγός του με έχει προσβάλει και προσωπικά».

«Παρότι με έχουν δείρει στον δρόμο, έχω συνεργάτη μου που με ροπαλιά έχει νοσηλευθεί τρεις μήνες στον νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μου έχουν καταστρέψει συγκεντρώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων… Είμαι έμπειρος, τα κάνω στην άκρη αυτά. Ξέρω να τα κάνω στην άκρη. Με ενδιαφέρει η πατρίδα μου και οι πολίτες. Είναι αναγκαίο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είτε είναι πρώτος είτε δεύτερος και αφού λέμε ότι θα συνεργαστούμε, καθώς αυτό έχει ανάγκη ο τόπος…ναι συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ στους πολίτες ότι θα μειωθούν άμεσα οι φόροι»

Σχετικά με τη δυσβάσταχτη φορολογία που επιβάλει το 3ο Μνημόνιο, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Δεν θέλω να υποσχεθώ στον πολίτη ότι αν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση θα του μειώσω τους φόρους. Μπορώ όμως να του πω ότι θα προσπαθήσω».

«Οι υπουργοί δεν έχουν πια τα απαραίτητα κονδύλια»

Όσον αφορά στον τομέα της Παιδείας, ο κος Λοβέρδος υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν άμεσα πολλές αλλαγές. «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως ο κάθε υπουργός πια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα. Μπορεί να κάνει περιορισμένο έργο. Δηλαδή, αν στο Υπουργείο Παιδείας έχεις 5 εκατ. ευρώ να διαχειριστείς και να κάνεις έργο, δεν μπορεί οι πολίτες να σου ζητούν να κάνεις έργο αξίας 20 εκατ. ευρώ», προσθέτει.

«Ψήφος – χαβαλέ οι ψήφοι στον Βασίλη Λεβέντη»

Το φαινόμενο «Βασίλης Λεβέντης» αλλά και το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και αποχής δεν έλειψαν από τη συζήτηση. Για το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι παρόλο που συμπαθεί τον Βασίλη Λεβέντη, «η ψήφος εκεί είναι ψήφος – χαβαλές». Για την αποχή και τους αναποφάσιστους, ο πρώην υπουργός έκανε σαφές πως η κρίση του ψηφοφόρου αλλάζει ακόμα και την ημέρα των εκλογών. «Οι πολίτες με ρωτούν τι να ψηφίσουν. Τους απαντάω να επιλέξουν και να πάρουν την ευθύνη, αφού πια τα έχουν δει όλα», επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ η διαμόρφωση του τρίτου εναλλακτικού προοδευτικού πόλου»

Κληθείς να τοποθετηθεί για το δίλημμα ευρώ η δραχμή, υποστήριξε πως  το ευρώ είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα». «Καταλαβαίνω πως υπάρχουν πολίτες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που σκέφτονται πως ίσως με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Τους απαντάω όμως πως κάτι τέτοιο είναι αβέβαιο. Στόχος του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές είναι η διαμόρφωση του τρίτου εναλλακτικού προοδευτικού πόλου», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης