Η κατάρα των πέναλτι δεν έσπασε ούτε στο Euro 2012 για την Αγγλία. Η Ιταλία επικράτησε των «λιονταριών» 4-2 στη ψυχοφθόρο διαδικασία και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία. Για τους Άγγλους ο Άσλεϊ Γιάνγκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Κόουλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπουφόν, ενώ το πέναλτι της Ιταλίας έχασε ο Μοντολίβο. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν, χωρίς σκορ, παρά το γεγονός ότι η Ιταλία είχε επιβάλει την κυριαρχία της.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 3’ ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με «κεραυνό» από 25 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Χαρτ, ενώ 5’ ο Μπουφόν απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Γκλεν Τζόνσον, που βρισκόταν ακάλυπτος στη μικρή περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Ιταλία κυριάρχησε και στο 22’ δημιούργησε ακόμα μία ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 22’ ο Πίρλο με μπαλιά 40 μέτρων έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπαλοτέλι, όμως αυτός καθυστέρησε και ο Τέρι τον πρόλαβε. Στο 41’ και πάλι ο Μπαλοτέλι δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Τζόνσον τον σταμάτησε με προβολή.

Η Ιταλία είχε ευκαιρία και στο 48’, όταν ο Ντε Ρόσι βρέθηκε ξεχασμένος στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τρία λεπτά αργότερα ο Χαρτ κατάφερε να αποκρούσει τα σουτ των Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι και στη συνέχεια ο Μοντολίβο αστόχησε από κοντά. Η τελευταία ευκαιρία των «ατζούρι» καταγράφηκε στο 89’, όταν ο Νοτσερίνο ήταν έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Τζόνσον τον πρόλαβε με υπερένταση.

Στην παράταση και συγκεκριμένα στο 93’ ο Ρούνεϊ με ανάποδο ψαλίδι λίγο έλειψε να σκοράρει, ενώ η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε στο 101’, όταν ο Ντιαμάντι σέντραρε και η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πέναλτι ο Μπουφόν απέκρουσε το κρίσιμο σουτ του Άσλεϊ Κόουλ και ο Ντιαμάντι έστειλε την Ιταλία στους «4».

Αγγλία-Ιταλία 0-0 (ΕΤ1)

Γκολ:

Η διαδικασία των πέναλτι

Μπαλοτέλι (Ιταλία) – Εύστοχο 1-0
Τζέραρντ (Αγγλία) – Εύστοχο 1-1
Μοντολίβο (Ιταλία) – Άστοχο, άουτ 1-1
Ρούνεϊ (Αγγλία) – Εύστοχο 2-1
Πίρλο (Ιταλία) – Εύστοχο 2-2
Γιάνγκ (Αγγλία) – Άστοχο, οριζόντιο δοκάρι 2-2
Νοτσερίνο (Ιταλία) – Εύστοχο 3-2
Κόουλ (Αγγλία) – Άστοχο, σώζει ο Μπουφόν 3-2
Ντιαμάντι (Ιταλία) – Εύστοχο 4-2 Η Ιταλία στον ημιτελικό!

Δείτε το video με το πέναλτι που έστειλε την Ιταλία στα ημιτελικά…

Δείτε το video με όλη τη διαδικασία των πέναλτι…

Κίτρινες κάρτες: Μπαρτζάλι, Μάτζιο

Κόκκινες κάρτες:


Αγγλία (Ρόι Χότζον):
Χαρτ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ (61′ Γουόλκοτ), Πάρκερ (94′ Χέντερσον), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (60′ Κάρολ).

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι):
Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Αμπάτε (90′ Μάτζιο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι (80′ Νοτσερίνο), Μοντολίβο, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο (78′ Ντιαμάντι).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης