O κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, ένα στη κλινική διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και ένα στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine) από το University of Surrey. Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού στη Διατροφική Ιατρική από το University of Surrey, αποτελεί παγκοσμίως το καλύτερο στο είδος του και το έχουν ολοκληρώσει έως σήμερα μόνο 3 Έλληνες επιστήμονες.
Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τετραετία 2003 – 2007 διετέλεσε προϊστάμενος του διαιτολογικού τμήματος της κλινικής «ΙΑΣΩ GENERAL», ενώ η εντρυφής ενασχόληση του με την επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής και της Διατροφικής Γονιδιωματικής τον ώθησε στην ίδρυση του 1ου εξειδικευμένου τμήματος σε ιδιωτική κλινική και από τον Ιούνιο του 2007 προΐσταται του τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης της «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ». Στο πρότυπο αυτό τμήμα, εφαρμόζονται σήμερα μοναδικές παρεμβάσεις κλινικής διατροφής, όπως κετογονική διατροφή σε επιληπτικά παιδιά, διατροφικά σχήματα για αδρενολευκοδυστροφία, γλυκογονίαση 1α (glycogen storage disease 1a), κλπ.
Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου, σε προσωπικό του γραφείο.

Την 3ετία 2004-2007 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Από το 2006 έως και το 2009 συνεργάστηκε με την αλυσίδα Super Market Βερόπουλος προκειμένου να υλοποιήσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης καταναλωτών στη χώρα μας, το οποίο και έτυχε μεγάλης αποδοχής και αναγνώρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φθινόπωρο του 2008 και μετά από έντονη σκέψη και προβληματισμό σχετικά με την χαμηλή ποιότητα διατροφικής παιδείας του σύγχρονου Έλληνα, ιδρύει μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) με ακρογωνιαίο άξονα δράσης την διατροφική ενημέρωση του Έλληνα πολίτη.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε δεκάδες συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου, ενώ την τελευταία 15ετία παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις με την ενεργή συμμετοχή του σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας που διεξάγονται.
Πιστεύοντας βαθιά στη διάδοση της γνώσης, έχει κάνει δεκάδες ομιλίες – εισηγήσεις (πατήστε εδώ) απευθυνόμενος είτε σε ειδικούς είτε σε απλούς πολίτες, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Από το 1996 έως σήμερα, παρουσιάζει σε εβδομαδιαία συχνότητα θέματα διατροφής στη τηλεόραση, άλλοτε ως καλεσμένος ενημερωτικών εκπομπών και άλλοτε ως μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης. Είναι από τους πρώτους διαιτολόγους στην Ελληνική τηλεόραση που υπερασπίστηκε δημόσια το επάγγελμα του επιστήμονα διαιτολόγου – διατροφολόγου, διαχωρίζοντας το από αυτό του ιατρού αλλά και διαφόρων “παρεισάκτων”, ενώ παράλληλα παρουσίασε δεκάδες φορές τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων ως τον έγκριτο φορέα διαιτολόγων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

www.kxenos.gr
www.diettv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης