Ο Λάμπρος Β. Μελίστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Το 1999 πήρε το πτυχίο της Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής (B.Sc) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2003 το μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Διαιτολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το έτος 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Ph.D) στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ένα τμήμα της οποίας έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης (ΗΠΑ).

Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας σε 11 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ιατρικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει περισσότερες από 90 επιστημονικές αναφορές στο έργο του. Έχει συμμετάσχει σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε 12 επιστημονικά συνέδρια/σεμινάρια της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει συμμετάσχει σε 6 αναρτημένες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Διαθέτει ακόμη, πλούσια αρθρογραφία στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο και συχνή τηλεοπτική παρουσία. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), πρόεδρος της Εξελεγκτικής του επιτροπής και πρόεδρος της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, μέλος του Ενιαίου Φορέα Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας & Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης και του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Έχει συμμετάσχει, ως πρόεδρος ή ως μέλος, στην οργανωτική επιτροπή όλων των συνεδρίων και πολλών άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων από το 1999 και μετά.

Είναι μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ελέγχου Κέντρων αδυνατίσματος και Διαιτολογικών γραφείων Δυτ. Αττικής και Πατρών. Έχει κάνει εκπαιδευτικές ομιλίες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία του μαθήματος «Ανθρωπολογία της Διατροφής» και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στους τελειόφοιτους του τμήματος. Την περίοδο 2000 – 2008 ήταν προϊστάμενος του Διαιτολογικού τμήματος στα New Day Χολαργού και από το 2009 μέχρι σήμερα λειτουργεί ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο στην Ηλιούπολη, ενώ παράλληλα διδάσκει στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο IST College – τμήμα “BSc Honours in Dietetics”.

Στοιχεία επικοινωνίας :
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Α. Παπανδρέου 10Β Πλατεία Κανάρια Ηλιούπολη
ΤΗΛ: 213 0378285
ΚΙΝ: 6973025248
Email: labors@melistas.gr
Site: www.diaitologos.melistas.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης