Μία από τις μεγαλύτερες εσωκομματικές συγκεντρώσεις , η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με προεκλογική συγκέντρωση σε επίπεδο εθνικών εκλογών, πραγματοποίησε απόψε στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τον αρχηγό της Ν.Δ., περίμεναν και υποδέχθηκαν τουλάχιστον μία ώρα πριν την ομιλία, πλήθος οπαδών της γαλάζιας παράταξης. Κατά την ομιλία του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός του, και, συγκεκριμένα προς τους συνυποψήφιους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να προσέξει «καλά» κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία. Το κάλεσε να θέσει ως στόχο τη δημιουργία hotspot στην Τουρκία και την ταυτοποίηση των προσφύγων εκεί. Αν ο πρωθυπουργός συζητήσει αυτό με τον Τούρκο ομόλογό του, τότε μόνο η ΝΔ μπορεί να συμφωνήσει και να στηρίξει την κυβέρνηση, σε διαφορετική περίπτωση δήλωσε πως «η ΝΔ εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν πρόκειται να αποδεχθεί». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων «ως ενδοτική».

Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, άγγιξε το «νεοδημοκρατικό συναίσθημα» και δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες, οι οπαδοί του κόμματός του, σηκώθηκαν όρθιοι και των χειροκροτούσαν.

«Εγώ έμαθα από την ΟΝΝΕΔ του ’80 να σέβομαι τους μεγαλύτερους μου. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία των παλιών με τον ενθουσιασμό των νέων. Θα ξανανάψω τον «Πυρσό». Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε» είπε οκ. Μεϊμαράκης και τόνισε: «Ακούω πως θέλουν να αλλάξουν όνομα και σύμβολο. Αν τ’ αλλάξουμε τι θα γίνει? Θα αλλάξουμε? Θα πάψουμε να υπάρχουμε? Δεν θα είμαστε οι ίδιοι?»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε πως η αντιπολίτευση γίνεται από τα κοινοβουλευτικά έδρανα. «Υπηρετούμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

 Είπε πως όλοι την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών θα βρουν την ΝΔ ενωμένη. Εξήγησε γιατί δεν προσήρθε σε ντι-μπεϊτ μεταξύ των υποψήφιων προέδρων. Αναφέρθηκε στο πως ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος και με τι προβλήματα και είπε χαρακτηριστικά: «Τότε κανείς δεν αναλάμβανε.
Ήξερα πως η ΝΔ είναι στο 15% θα πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές και μπροστά μας ήταν το καλοκαίρι. Πήραμε 28%. Μπορούμε να το κάνουμε 40%». Και με νόημα είπε: «Μετά τις εθνικές εκλογές, εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι. Εγώ ήμουν πάντα παρών. Και στα δύσκολα και στα εύκολα».
Κάλεσε όλους του Νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφίσουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει ιδεολογία και είναι η μόνη όπως είπε που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη.

 Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, υπογράμμισε πως η ΝΔ δε θα ψηφίσει κανένα νέο φορολογικό μέτρο και θα ξαναφέρει το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».



Φωτογραφίες- Βίντεο: Άντζελα Πεϊτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης