Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης πριν από συνέντευξη Τύπου στο δημαρχιακό κτήριο της Βέροιας όταν, για τρία σοκολατάκια (!) ο εντεταλμένος σύμβουλος της δημάρχου και δημοσιογράφος χαστούκισε δημόσια έναν δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα εντελώς απρόκλητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Φ. ΑργυρίουΤο συμβάν αυτό καταδεικνύει πόσο έχουν ξεφύγει τα πράγματα και με ποιο ακριβώς τρόπο, αντιλαμβάνονται ορισμένοι παράγοντες το δημόσιο αξίωμά τους.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής: Ο δημοτικός σύμβουλος Αγγέλογλου Γιάννης επισκέπτεται το δημαρχείο για μία προκαθορισμένη συνέντευξη Τύπου. Ο κόσμος προσερχόταν στον χώρο και συζητούσε για διάφορα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Αγγέλογλου, εντελώς μηχανικά και εν αναμονή της συνέντευξης, έπιασε τρία σοκολατάκια από μια φοντανιέρα και τα έπαιζε στα χέρια του. Ξαφνικά βλέπει να έρχεται κατά πάνω του μαινόμενος ο στενός συνεργάτης της δημάρχου Βέροιας κας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, Φώτης Αργυρίου, ο οποίος τελείως αναπάντεχα έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στον σύμβουλο ! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς τιμήν του, ο κ. Αγγέλογλου δεν ανταπάντησε στην πρόκληση ωστόσο σαστισμένος προσπαθούσε ναH δήμαρχος αντιληφθεί ποιο ακριβώς ήταν το έγκλημα που είχε διαπράξει… Αποτέλεσμα όλων τούτων;

Ο καταγγέλλων ειδοποίησε την αστυνομία, επισκέφθηκε έναν ιδιώτη οφθαλμίατρο και στη συνέχεια το νοσοκομείο της πόλης, φοβούμενος πλέον για σοβαρή ζημιά στο μάτι του.

Η Ζούγκλα επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος περιέγραψε την απίστευτη εμπειρία που βίωσε και -όπως μας ανέφερε- μετά το εσωτερικό αιμάτωμα που του «φίλεψε» ο νταής δημοσιογράφος, εκδότης και… σύμβουλος της κας Ουσουλτζόγλου απεύχεται να έχει γίνει αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.


(Η ιατρική γνωμάτευση)


(Το αιμάτωμα στο μάτι)

Η καταγγελία του κ. Αγγέλογλου στη Zoύγκλα:

Υπάρχουν, όμως, νόμοι που διέπουν τη λειτουργία των δήμων. Οι κύριοι και οι κυρίες που εξελέγησαν από τους πολίτες οφείλουν να εκπροσωπούν τον κόσμο επάξια, να διδάσκουν ήθος. Η κουλτούρα του ρινγκ και της βίας δεν αρμόζει σε μία κοινωνία όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το γραφείο της δημάρχου, η οποία τελικά δεν ήταν σε θέση να μας δώσει τις δικές της απαντήσεις για το συμβάν λόγω σύσκεψης. Πληροφορηθήκαμε, ωστόσο, ότι, όταν ερωτήθη από την αστυνομία για το περιστατικό, αποποιήθηκε όποια ευθύνη και ανέφερε: «Τι να κάνω εγώ που πλακώθηκαν στο γραφείο μου;».

Mε καθυστέρηση αρκετών ωρών, η κα. δήμαρχος απάντησε μέσω δικηγόρου. Ως οφείλουμε δημοσιεύουμε αυτούσια τη δήλωσή της. Επί της ουσίας χαρακτηρίζει φαντασιόπληκτο τον καταγγέλοντα, ο οποίος επιμένει για το συμβάν και τονίζει ότι η «ομερτά δεν μπορεί να σπάσει».

«Σήμερα, 6.3.2012, αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας ένα γεγονός πέρα για πέρα αναληθές και ως εκ τούτου
δράττομαι της ευκαιρίας να σας απαντήσω ότι:

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Αγγέλογλου Γ., δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο Βέροιας” έχοντας πολλά προβλήματα με τον συνδυασμό του, που τον καλεί και μέσω του τοπικού τύπου να παραιτηθεί, όπως είχε προσυμφωνηθεί προκειμένου να τον διαδεχθεί άλλος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπο του.

Τα όσα λοιπόν αναγράφονται, ότι συνέβησαν σε μία συνέντευξη τύπου είναι παντελώς αναληθή, αφού κανένα από τα άτομα που  παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου, δεν το επιβεβαιώνει.Καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις, πριν διασταυρωθούν, διότι θίγουν πρόσωπα και θεσμούς. Θεωρώ αυτονόητο ότι η παρούσα διάψευσης θα αναρτηθεί, σε ανάλογη θέση με την αναληθή είδηση».

Καταγγέλλει ως μυθοπλάστη τον δημοτικό σύμβουλο

Ταυτόχρονα με την επιστολή της δημάρχου έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της zougla.gr και η απάντηση του κ. Αργυρίου. Ο ίδιος καταγγέλλει τον κ. Αγγέλογλου ως μυθοπλάστη.

«Αναφορικά με την ανάρτηση που έχετε στη θεματική στήλη “Ελλάδα” με τίτλο “Χαστούκι δι’ ασήμαντον αφορμήν” (Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, 15:00), σας κάνω γνωστό ότι όσα αναφέρονται σχετικά με τη διένεξη (διάρκειας 20 δευτερολέπτων περίπου) μεταξύ εμού και του συμπολίτη μου κ. Γιάννη Αγγέλογλου, δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Για λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω προς το παρόν, ο “ρεπόρτερ” σας με εμφανίζει ως έναν τραμπούκο που επιτίθεται δι’ ασήμαντον αφορμή εναντίον συμπολιτών του. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα, είναι η μακρόχρονη φιλική σχέση του κ. Αγγέλογλου με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο. Ωστόσο, δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί ενώ είχατε την ευχέρεια να αναζητήσετε φωτογραφίες μου, δεν κάνατε το ίδιο για να αναζητήσετε την αλήθεια ή έστω την δική μου άποψη έναντι της μυθοπλασίας του κ. Αγγέλογλου.

(σ.σ. ουκ ολίγες φορές τηλεφωνήσαμε στην εφ. “ΕΠΤΑ” για να συνομιλήσουμε με τον κ. Αργυρίου, αλλά το τηλέφωνο ήταν κατεβασμένο. Τόσο από το internet όσο και από την υπηρεσία παροχής πληροφοριών το τηλέφωνο ήταν το ίδιο και ως εκ τούτου δεν υπήρχε άλλος δίαυλος επικοινωνίας).

«Μια μυθοπλασία που με παροιμιώδη καταπάτηση των στοιχειωδών αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όχι απλά δημοσιεύσατε, αλλά υιοθετείτε εν είδη ρεπορτάζ και υπερασπίζεστε με αιχμηρά σχόλια στο ίδιο κείμενο σε βάρος μου. Δεν μπορώ παρά να σας ρωτήσω:

Αλήθεια πιστέψατε ότι εισήλθα στο γραφείο της δημάρχου για να εμποδίσω τον κ. Αγγέλογλου να πάρει τρία σοκολατάκια και τον χαστούκισα; Αλήθεια το πιστέψατε;

(σ.σ. γίνεται επώνυμη καταγγελία ενός εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας και δημοσιοποιείται)

Και θα πιστεύατε το ίδιο, αν εγώ ο άγνωστος ασήμαντος κάτοικος της Βέροιας σας έστελνα την είδηση ότι κάποιος μου όρμηξε και με ξυλοφόρτωσε και σας τηλεφωνούσα για να ηχογραφήσετε την καταγγελία μου;
Θα το κάνατε;Το κάνετε κάθε μέρα αυτό;Κάνετε κάθε μέρα αναρτήσεις που κατηγορούν ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και με τους οποίους ποτέ δεν επικοινωνήσατε; Εμπρός λοιπόν αναλογιστείτε… το μέγεθος της δημοσιογραφικής σας επιτυχίας! Και όταν καταλήξετε στο μέγεθος αυτής της επιτυχίας, συγκρίνετε την με το μέγεθος της συκοφαντίας σε βάρος μου, της κατάφωρης προσβολής της τιμής μου, της υπόληψης μου καθώς και της επαγγελματικής μου υπόστασης, που προκαλέσατε και προκαλείτε με το συγκεκριμένο “ρεπορτάζ».

Με τιμή

Φώτης Αργυρίου

(σ.σ. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Αργυρίου, ακούσαμε τις θέσεις του και ως οφείλουμε δημοσιοποιούμε την απάντησή του)

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης