H ανταλλαγή νέων χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ και οργανώνεται από τον οργανισμό νέων «DreamTeam».

Η ομάδα είναι διαπολιτισμική με συμμετέχοντες από Ελλάδα, Εσθονία, Αρμενία, Πολωνία και Τσεχία πράγμα που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην ανάλυση των διαφορών και των ομοιοτήτων των διαφορετικών πολιτισμών και αντιλήψεων. Στόχος της ανταλλαγής δεν είναι να υπογραμμίσει τις υφιστάμενες ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων, αλλά να τις αναλύσει και να τις συζητήσει μέσα από τον πολιτισμό και την ιστορία, να καταλάβουν οι νέοι γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Επιπλέον στοχεύει στην ευαισθητοποίησή τους όσον αφορά τους ρόλους των φύλων και την ισότητα των φύλων, μέσω συζητήσεων για την ιστορία και την πολιτιστική πραγματικότητα των χωρών τους, προκειμένου να σπάσουν τα στερεότυπα, σε μια διαπολιτισμική προοπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κατά τη διάρκεια των 11 ημερών του έργου, οι νέοι συνεργάζονται στενά, σπάνε στερεότυπα και έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Οι συμμετέχοντες έχουν προβληματιστεί και μαθαίνουν περισσότερα για θέματα φύλου και διαπολιτισμικότητας.Οι δραστηριότητες διαρθρώνονται με τέτοιο τρόπο και ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα για να έχουν τα πιο ουσιαστικά αποτελέσματα τους νέους. Η ισότητα των φύλων σε διαφορετικούς πολιτισμούς θα αναλυθεί και θα κατανοήσουμε πώς η σημερινή κατάσταση σχετικά με τα θέματα φύλου σε κάθε χώρα συνδέεται με τον πολιτισμό και την ιστορία.
Με επίκεντρο τον αντίκτυπο αυτών των ανισοτήτων, θα μάθουμε πώς επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση της απασχόλησης, τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας και τα στερεότυπα φύλου. Η δημιουργία καμπάνιας (κοινωνικές διαφημίσεις, αφίσες και φωτογραφίες) για την ισότητα των φύλων θα ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες μας και οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

Οι μέθοδοι μη τυπικής (non-formal) και άτυπης (informal) εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής νέων: παιχνίδια, προσομοίωση, εργαστήρια, συζήτηση, υπαίθριες δραστηριότητες, πολιτιστική παραγωγή, συνάντηση με την κοινότητα και διενέργεια συνεντεύξεων κλπ. και οι συμμετέχοντες συμμετέχουν ενεργά σε κάθε μία από αυτές.

Μάθετε περισσότερα για τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρει το Πρόγραμμα Erasmus+ από την Εθνική Υπηρεσία Συντονισμού του Προγράμματος (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
https://www.inedivim.gr/

Για τα Προγράμματα που διοργανώνει η DreamTeam ακολουθήστε την στα social media:
https://www.facebook.com/dreamteamgoesto/
και www.dream-team.eu

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης