Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, 26 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, με την υπόθεση να έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις, τη στιγμή που η αγωνία των οικείων του κορυφώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη φωτιά άναψε η αναφορά της Έλενας Ακρίτα, περί προσπάθειας συγκάλυψης από Κρητικό βουλευτή, της κόλασης που ζούσε καθημερινά ο νεαρός φοιτητής, προκαλώντας την αντίδραση του πολιτικού κόσμου του νησιού.

Άκαρπες οι έρευνες

Ο χώρος της Γαλακτοκομικής Σχολής όπου φοιτούσε ο 20χρονος έχει ερευνηθεί δύο φορές, το αποτέλεσμα όμως ήταν ατελέσφοροΑπό την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, τόσο οι Αρχές, όσο και οι συγγενείς και φίλοι του νεαρού έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι στοιχείων, ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή τα μέρη ενδέχεται να βρίσκεται ή να εθεάθη ο σπουδαστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη, η ΕΜΑΚ πραγματοποίησε έρευνες με φουσκωτές βάρκες, στην παραλίμνια περιοχή και κυρίως όλα τα αρδευτικά κανάλια που καταλήγουν στην λίμνη Παμβώτιδα. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ που είχε διεξαχθεί στην Γαλακτοκομική Σχολή, με πιθανή ημέρα σύνταξης του πορίσματος την προσεχή Πέμπτη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο χώρος της Γαλακτοκομικής Σχολής όπου φοιτούσε ο 20χρονος έχει ερευνηθεί δύο φορές, το αποτέλεσμα όμως ήταν ατελέσφορο.

«Τον εξευτέλιζαν»

Την ίδια ώρα, o συμφοιτητής του Βαγγέλη, Λοΐζος Λοΐζου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έλυσε τη σιωπή του, φέρνοντας στο «φως» σοκαριστικές λεπτομέρειες της καθημερινής κόλασης που ζούσε ο 20χρονος Ρεθυμνιώτης.

O νεαρός φαίνεται πως ήταν στόχος bullying από συμφοιτητές του και είχε πέσει αρκετές φορές θύμα ξυλοδαρμού. Μάλιστα, τα περιστατικά αυτά έγιναν αιτία να αλλάξει η συμπεριφορά του Βαγγέλη από πέρσι και να κλειστεί στον εαυτό του, ενώ ζήτησε να φύγει από το δωμάτιο όπου συγκατοικούσε με δύο συνομηλίκους του.

«Δυστυχώς όταν κάποιος είναι καλός, προσπαθούν οι άλλοι να εκμεταλλευθούν τη καλοσύνη του και να δείξουν τη δύναμή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σπουδαστές από την Κρήτη είχαν στοχοποιήσει τον νεαρό και τον εξευτέλιζαν.

«Του έκαναν καψόνια, τον έβαζαν μέσα σε ντουλάπα ζητώντας από τον Βαγγέλη να κάνει το τζουκμποξ», τόνισε.

Πολιτικές διαστάσεις στο θρίλερ της εξαφάνισης

Η καταγγελία της Έλενας Ακρίτα, σύμφωνα με την οποία προβεβλημένος βουλευτής από την Κρήτη παρενέβη προκειμένου να μην αποβληθούν από τη σχολή οι «βασανιστές» του Βαγγέλη Γιακουμάκη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης να «σηκώνει το γάντι».

Ο κ. Πανούσης, απαντώντας στη γνωστή δημοσιογράφο, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος με το οποίο εξελέγη ο εν λόγω βουλευτής να τον αποβάλει. 

Ακολούθησε κοινή ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη προς τον υπουργό, τον οποίο καλούν να δώσει εξηγήσεις για  την πορεία των ερευνών, ενώ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά σε ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικού προσώπου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τις εισαγγελικές Αρχές, ζητεί την άμεση κλήση για κατάθεση της κ. Έλενας Ακρίτα αναφορικά με τα όσα αναφέρει στη δημόσια επιστολή της.

Παράλληλα, μιλώντας στο zougla.gr, ο κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το μυστήριο, ενώ απαίτησε από την κα Ακρίτα να απολογηθεί για την επιστολή της, σε περίπτωση που δεν διαθέτει στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικού προσώπου.

Τις φήμες που δημιουργήθηκαν γύρω από το όνομά του θέλησε, εξάλλου, να διαλύσει ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, αποκάλυψε ότι είχε, κατά το παρελθόν, επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της Γαλακτοκομικής Σχολή Ιωαννίνων. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η παρέμβασή του αφορούσε σε περίπτωση με το δράμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Δε γνωρίζω αν αυτό το παιδί ανήκει στην ομάδα αυτή που εκφόβιζε τον Γιακουμάκη. Η περίπτωση εξάλλου, τότε δεν αφορούσε σε εκφοβισμό. Εγώ πήγα να βοηθήσω μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Προσπάθησα να βοηθήσω ένα συγκεκριμένο άτομο που θα αναγκαζόταν να βρει άλλο δωμάτιο να διαμένει. Δεν παρενέβην για παρέα φοιτητών. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο έχει υπόψιν της η κα Ακρίτα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χανιώτης πολιτικός.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης