Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο Άγγελος Οικονομόπουλος, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.», ο εμφανιζόμενος ως σύμβουλός του, Ιωάννης Μανωλάς και ο Π. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής συντάξεως νέων τιμών μονάδων εργασιών της εταιρείας οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης.

Πρωτοδίκως και οι τρεις είχαν καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» ο οποίος ήταν και προσωπική επιλογή του τότε υπουργού Απασχόλησης και τα άλλα δύο μέλη της εταιρείας, στα τέλη Αυγούστου του 2005 «επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τους Πρ. Εμφιετζόγλου, Νικ. Οικονόμου και Ανδρ. Στέγκο, εκπροσώπους των “Μηχανική Α.Ε.”, “Μοχλός Α.Ε.” και “Θεμελειοδομή Α.Ε.”, εταιρείες που αποτελούσαν κοινοπραξία ανάδοχη του έργου “Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή του -Τμήμα Β-600 κατοικίες”, να τους καταβάλουν το χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ, εξαγγέλλοντας απειλές για την επέλευση κακού σε βάρος της περιουσίας της κοινοπραξίας».

Στις απολογίες τους και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονταν, στρέφοντας τα βέλη τους σε βάρος του επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου που είχε κάνει τη σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους «ο επιχειρηματίας κατασκεύασε τις κατηγορίες για να γλιτώσει από ποινικές ρήτρες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό, λόγω της αδυναμίας του να ολοκληρώσει το έργο».

Την απαλλαγή τους ζήτησε στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης