Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες κατηγορούμενων, οι οποίοι φέρονται ότι εξαπατούσαν πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, ίδρυσαν σε διάφορες περιοχές της πόλης, τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ανάγκη για εργασία ενδιαφερόμενων πολιτών που αναζητούσαν επαγγελματική αποκατάσταση, αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, για λόγους αληθοφάνειας, ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους πλήθος δικαιολογητικών εγγράφων, ενώ με την καταβολή του ποσού που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει οι δράστες με έδρα τη Βουλγαρία.

Με αυτόν τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2012 έως τις αρχές Φεβρουαρίου, απέσπασαν από τουλάχιστον 20 άτομα το χρηματικό ποσό των 39.423,00 ευρώ.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης