Σε μια από τις πόλεις των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας που κυριολεκτικά «παρασύρθηκαν» από τα ορμητικά νερά του τσουνάμι, το οποίο ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 11 Μαρτίου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης.

 Αυτή τη φορά μέλη σωστικών συνεργείων έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα αποκατάστασης φωτογραφιών που βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια σε μια προσπάθεια να τα επιστρέψουν στους κατόχους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατιώτες και Πυροσβέστες έχουν βρει περισσότερες από 1000 φωτογραφίες ανάμεσα σε τόνους μπετού και ξύλου στην πόλη Οτσούτσι της επαρχίας Ιουάτε στην Ιαπωνία. Τα ευρήματα καθαρίστηκαν με προσοχή και τοποθετήθηκαν σε ένα προσωρινό κτίριο όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τις φωτογραφίες και εφόσον αναγνωρίσουν έναν δικό τους άνθρωπο να τις πάρουν μαζί τους.

Πολλές από αυτές δείχνουν εικόνες από γάμους και τελετές ενώ αρκετά είναι τα περιστατικά που η συγκίνηση μεγαλώνει όταν έρχονται αναγνωρίζονται άτομα τα οποία παραμένουν αγνοούμενα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Βρήκα φωτογραφίες με τις δύο κόρες μου από μια τελετή», επισημαίνει μια γυναίκα της οποίας το σπίτι παρασύρθηκε από το τσουνάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές οι φωτογραφίες μου δίνουν πολύ κουράγιο», προσθέτει.

«Είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν 30 χρόνια», αναφέρει συγκινημένη μια άλλη κάτοικος της περιοχής, της οποίας ο άνδρας δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης