Αναπάντητα ερωτήματα καλύπτουν την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη, ο οποίος παραμένει άφαντος εδώ και 22 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου φοιτητή από τα Ιωάννινα που παραμένει αγνοούμενος για 22η ημέρα​

Οι αναφορές για το που μπορεί να βρίσκεται ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι αρκετές και περιλαμβάνονται περιοχές από τα Ιωάννινα και την Αθήνα μέχρι τον Πειραιά και την Κρήτη. Η αστυνομία εξετάζει διάφορα σενάρια, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για άγριους προπηλακισμούς του 20χρονου φοιτητή εντός και εκτός της Γαλακτοκομικής Σχολής. 
Οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επεκταθεί πλέον και εκτός του Νομού Ιωαννίνων. Οι νεότερες μαρτυρίες δύο γυναικών, που ισχυρίστηκαν ότι συνάντησαν και συνομίλησαν με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στον Πειραιά, έχουν στρέψει τις έρευνες των αρχών προς τα εκεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα πιθανά σημεία. Φωτογραφίες του 20χρονου φοιτητή έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κεντρικοί σταθμοί των ΜΜΜ (π.χ. σταθμός ΗΣΑΠ Ομόνοιας). Προς αυτήν την κατεύθυνση, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ξεκίνησε μαζική έρευνα, με αφετηρία τον Πειραιά και τη συμμετοχή εθελοντών για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η οικογένεια του 20χρονου φοιτητή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων συνεχίζει να απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, να ενημερώσει άμεσα τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΒΟΗΘΑΜΕ όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης»

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπιστεί το αγαπημένο τους πρόσωπο, η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη οργάνωσε σήμερα μαζική κινητοποίηση απλών πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκινητική αυτή κίνηση, η οποία ξεκίνησε από την αδελφή του εξαφανισμένου και τιτλοφορείται «ΒΟΗΘΑΜΕ όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης», προωθήθηκε κυρίως μέσω των social media.

«Βλέπεις άνθρωπο σαν τον Βαγγέλη να περιπλανιέται; Πάρε αμέσως με το κινητό σου την αστυνομία και δώσε το στίγμα για το πού βρίσκεται. Τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα τύχης» είναι ένα από τα μηνύματα στο Facebook.

«Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί μαζευόμαστε όλοι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά να βοηθήσουμε να βρούμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όσοι μπορείτε εκτυπώστε φωτογραφίες του Βαγγέλη ώστε να τις δείχνουμε σε περαστικούς!». Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση αυτή.

Σημεία έρευνας:

  • Πειραιάς: Ηλεκτρικός, Γρηγορίου Λαμπράκη, Λιμάνι
  • Μοναστηράκι: Μετρό, Πλατεία, Ψυρρή, Θησείο
  • Πατήσια: Σταθμός, περιμετρικά του σταθμού
  • 3ης Σεπτεμβρίου: Κοντά στο μαγαζί όπου μία γυναίκα είχε ισχυριστεί ότι ο Βαγγέλης τής ζήτησε φαγητό
  • Άγιος Ιωάννης: Μετρό
  • Ανθούπολη: Μετρό
  • Αμπελόκηποι: Μετρό
  • Κερατσίνι: Δρόμοι κλειδιά-μη ανακοινώσιμοι
  • Αμφιάλη: Δρόμοι κεντρικοί, δύο πολύ λιγότερο κεντρικοί μη ανακοινώσιμη
Βίωνε μια κόλαση

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι πληροφορίες για τα όσα βίωνε ο νεαρός στην εστία της σχολής του από συμφοιτητές του.

O νεαρός φαίνεται πως ήταν στόχος bullying από συμφοιτητές του και είχε πέσει αρκετές φορές θύμα ξυλοδαρμού. Μάλιστα, τα περιστατικά αυτά έγιναν αιτία να αλλάξει η συμπεριφορά του Βαγγέλη από πέρσι και να κλειστεί στον εαυτό του, ενώ ζήτησε να φύγει από το δωμάτιο όπου συγκατοικούσε με δύο συνομηλίκους του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα συμφοιτητών του φέρεται να τον είχε στοχοποιήσει γατί δεν αποδέχονταν ότι, αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δεν μασάει με τίποτα». Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο ξυλοδαρμός του Βαγγέλη πριν από περίπου 10 μήνες, όταν τέσσερις συμφοιτητές του τον έκλεισαν σ’ ένα δωμάτιο και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπάνε λέγοντας: «Εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός».

Μετά το βίαιο αυτό περιστατικό, ο 20χρονος ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σ’ ένα όπου δεν είχε συγκάτοικο, αλλά η ψυχολογία του έδειχνε εμφανώς πεσμένη. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση να είχε υποστεί και βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει. Πηγή από τα Γιάννενα κατέθεσε στην αστυνομία ότι «οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μια σχολή στο αστικό κέντρο».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης