Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια καθηγητών και δασκάλων στο Σύνταγμα όπως και η συναυλία που έγινε μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του φασισμού, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξάλειψη της ρατσιστικής βίας. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς την πλατεία Συντάγματος, η Πανεπιστημίου ήταν κλειστή, με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της οδού, ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τους συγκεντρωμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Διαδηλωτές μπροστά στα Προπύλαια)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.


(Η αφίσα του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια)


(Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της πορείας)


(Η εξέδρα)

Υπενθυμίζεται ότι στις 18.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με διάφορους αντιφασιστικούς φορείς, έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου θα δοθεί μεταξύ άλλων και συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών (Ρίτα Αντωνοπούλου, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος).

Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης