Γενική απεργία έχει κηρύξει ο Δήμος Λέσβου για αύριο Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, καλώντας τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς, προκειμένου όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του βόρειου και νότιου-ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές».

Παράλληλα, αλληλέγγυοι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν τους μετανάστες και πρόσφυγες σε αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σύνθημα #OPENTHEISLANDS,την ιδία ημέρα και συγκεκριμένα στις 17:00 το απόγευμα την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Οι ΜΚΟ απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς. Διοργανωτής φέρεται να είναι η σελίδα 1951RefugeeConvention.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λέσβου «αίτημά μας είναι να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές. Απαιτούμε από την κυβέρνηση αναλογική κατανομή της φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο με βάση τον πληθυσμό των νησιών και την διατήρηση τόσων αιτούντων άσυλο όσων μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης από τις υπάρχουσες δομές. Επίσης, ως άμεσο μέτρο έκτακτης ανάγκης, την άρση του γεωγραφικού αποκλεισμού και την ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας. Την μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών στο Κ.Υ.Τ Μόριας τόσο για τους διαμένοντες όσο και για τους εργαζόμενους στο κέντρο ώστε να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: lesvospost.gr, lesvosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης