Διαστάσεις συνολικού οικογενειακού δράματος προσλαμβάνει πλέον η υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Μετά τις πρώτες εν θερμώ καταγγελίες του πατέρα του θύματος σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τις οποίες κατηγορούσε τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τους συναδέλφους της κόρης του για τη δολοφονία, στην υπόθεση ενεπλάκησαν και τα social media προσδίδοντας νέες διαστάσεις.

Έτσι το πρωί της Παρασκευής, η αδερφή του θύματος με ανάρτησή της στο facebook εκφράστηκε με τις χειρότερες δυνατές λέξεις για τον πατέρα της, φτάνοντας στο σημείο να πει: «Αυτός δεν είναι πατέρας, είναι τέρας». Κατά τη διάρκεια της κηδείας του θύματος, ο πατέρας κάποια στιγμή κατηγόρησε τη μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν η κόρη μου βρίσκεται στο χώμα, φταίει η μάνα της». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια περίπου χρονικά στιγμή, πάντα κατά τη διάρκεια της θλιβερής τελετής, ακούστηκε και πάλι η αδερφή του θύματος να φωνάζει για τον πατέρα της: «Αλήτη εσύ την έφαγες», συμπληρώνοντας, «έχεις το θράσσος να έρχεσαι εδώ;».

Κατόπιν όλων αυτών των επαναλαμβόνεμενων περιστατικών μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι ενδοοικογενειακές σχέσεις δεν ήταν από τις καλύτερες, και πως η δολοφονία ενός μέλους της οικογένειας λειτούργησε ως πυροκροτητής, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. 


Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ξεκάθαρη ενοχή προσώπου που να βρίσκεται στο κλειστό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της εφοριακού
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ξεκάθαρη ενοχή προσώπου που να βρίσκεται στο κλειστό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της εφοριακού. Παρόλα αυτά η αδερφή του θύματος καταγγέλει πως η εφοριακός πλήρωνε τον τελευταίο καιρό τα χρέη του πατέρα της, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το θύμα είχε κάνει ασφάλεια ζωής. Η αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου της θα πήγαινε στα μέλη της οικογένειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία βεβαίως εξτάζει όλα τα ενδεχόμενα επαναφέροντας στο προσκήνιο και τα πρώτα σενάρια που ερευνούσε, χωρίς ωστόσο να καταλήγει σε ένα τελικό συμπέρασμα. Την ίδια ώρα σε τηλεοπτικές εκπομπές εμφανίστηκαν και οι γονείς του ατόμου στον τάφο του οποίου πήγαινε συχνά το θύμα για να εναποθέσει κάποια λουλούδια. Είναι ο τάφος πάνω στον οποίο ξεψύχησε. 

Οι γονείς λοιπόν του νεκρού δήλωσαν ότι γνώριζαν την κοπέλα αυτή, και πως επισκεπτόταν πολύ συχνά το μνήμα του παιδιού τους. Περίπλοκες καταστάσεις δηλαδή, με διαστάσεις που ξεπερνούν μία απλοϊκή προσέγγιση. 

Γρίφος για την αστυνομία εξακολουθεί να είναι ο τρόπος δολοφονίας της κοπέλας. Οι 14 μαχαιριές που της επέφερε ο δράστης, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ερμηνείας. Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά δεδομένα, μία τέτοια ενέργεια, προϋποθέτει συσσωρευμένη μανία, και συνήθως παραπέμπει σε εκδικητικότητα. Βεβαίως δεν εξηγείται η απώλεια της τσάντας του θύματος, η οποία παραπέμπει σε ληστεία, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να παραπέμπει και σε προκάλυμμα της δραστηριότητας του δράστη.

Με όλα αυτά, η δικογραφία όπως αντιλαμβάνεται κανείς, γίνεται όλο και πιο ογκώδης, χωρίς να απαντώνται βασικά ερωτήματα, από τη στιγμή μάλιστα που οι διωκτικές αρχές δεν συζητούν καν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η εφοριακός δολοφονήθηκε επειδή είχε εμπλακεί ως ελεγκτής σε σημαντικές υποθέσεις φορολογικού ελέγχου, ή όπως είχε δηλώσει ο πατέρας της κοπέλα, ακόμα και με υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.

Οδυνηρό το αντίο στη 32χρονη εφοριακό

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι της Θεοδώρας Ζέμπερη, η οποία την Τετάρτη βρέθηκε δολοφονημένη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε  στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου και η ταφή της 32χρονης στο Β’ Νεκροταφείο.

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας της Δώρας που φώναζε: «Κόρη μου κορούλα μου, σε έχασα, πιάστε τον δολοφόνο, θα τον κάνω κομμάτια», προκαλώντας όμως την οργή της αδελφής της νεκρής που φώναζε «πάρτε τον από εδώ, αλήτη εσύ την έφαγες, έχεις το θράσος να έρχεσαι στην εκκλησία»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης