Κραυγή απόγνωσης στέλνει μέσω της zougla.gr φίλος και συνεργάτης του 62χρονου κρατούμενου Ντούγκα Αριστείδη, για την ταλαιπωρία που υφίσταται τις τελευταίες ημέρες λόγω της κρατικής γραφειοκρατίας.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κυριάκος Ζεϊμπέκης, «ο κ. Ντούγκας, την περασμένη Τρίτη, πήρε άδεια από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Ο κ. Ντούγκας ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει η οικογένειά του, προκειμένου να βρεθεί κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρωί λοιπόν της Τρίτης, στις 11.30, πηγαίνει στο Α.Τ. Καλαμαριάς, για να σφραγίσει το αποφυλακιστήριό του, την άδειά του. Εκείνη την ώρα, οι αστυνομικοί είδαν στο κομπιούτερ ότι έχει ένταλμα σύλληψης από εισαγγελέα, που εκκρεμεί από το 2012 ,-επειδή δεν παρουσιάστηκε σε κάποια κλήση- και του είπαν να φύγει και ξαναέρθει την Τετάρτη. Την επόμενη μέρα, του λένε ότι δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν και τον στέλνουν στο Α.Τ. Τούμπας. Εκεί, ο αξιωματικός υπηρεσίας τού είπε ότι θα στείλουν το ένταλμα στη φυλακή την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε λήγει η άδειά του. Όμως, πάλι δεν μπόρεσε να σφραγίσει το χαρτί της αποφυλάκισής του, διότι του λένε πως θα πρέπει η διαδικασία αυτή να γίνει στο Α.Τ. Καλαμαριάς. Δηλαδή ”μπαλάκι” από το ένα τμήμα στο άλλο. Την Πέμπτη, ενώ πάει να υπογράψει και να δώσει το ”παρών” στο Α.Τ. Καλαμαριάς, οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν για το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμεί από το 2012. Ενώ οι αστυνομικοί λοιπόν το ήξεραν από την Τρίτη, τον κράτησαν την Πέμπτη» αναφέρει.

«Πώς, λοιπόν, αφού έχει άδεια 6ήμερη από τη φυλακή, κρατείται σε αστυνομικό τμήμα;» αναρωτιέται ο κ. Ζεϊμπέκης.

Η ταλαιπωρία, όμως, συνεχίζεται. «Χθες, Παρασκευή, το πρωί, πηγαίνουν τον κ. Ντούγκα στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας διατάσει να τον πάνε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και την ερχόμενη Τρίτη το πρωί να μεταφερθεί με μεταγωγή στις φυλακές Νιγρίτας στις Σέρρες. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ επιβαρυμένη υγεία που φυσικά έχασε και την άδειά του και ταλαιπωρείται άδικα» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι καταγγέλλει στη zougla o κ. Ζεϊμπέκης

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης